Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Держава повністю контролюватиме домен gov.ua, як мінімум

Влада 3559 переглядів

Опубліковано - 17.09.2010 09:47 | Всі новини | Версія для друку

Держава повністю контролюватиме домен gov.ua, як мінімум
Держава повністю контролюватиме домен gov.ua, як мінімум
Найближчим часом структура управління доменом gov.ua може змінитися.

Про це пише газета "Дєло".

Про це повідомив виданню голова Державного комітету з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

За словами голови комітету, він запропонував адміністраторові домену реформувати систему управління і залучити до цього процесу держоргани, зокрема Комітет. Для цього Володимир Семиноженко пропонує створити спільне підприємство, засновниками якого стануть Комітет з одного боку і нинішній адміністратор домену - приватна компанія Хостмастер - з іншого. Як зазначають у комітеті, внести державу до соадміністраторів державних доменів цілком логічно і не зашкодить нічиїм інтересом. Не заперечує проти такого розвитку подій і співзасновник компанії Хостмайстер Дмитро Кохманюк.

Цілком імовірно, що погодившись пустити державу до адміністрування домену gov.ua Дмитро Кохманюк намагається залагодити конфлікт навколо домену .ua. У 2009 році Український мережевий інформаційний центр (УМІЦ), заснований Кабміном у 2003 році, подав у Міжнародну корпорацію з присвоєння доменів ICANN документи на перереєстрацію права адміністрування національного домену .ua, який наразі контролює приватна особа - Дмитро Кохманюк. Невдоволення його політикою адміністрування доменом не раз озвучували представники Інтернет асоціації України, і адміністратори та реєстратори публічних доменів.

Нагадаємо, що Дмитро Кохманюк управляє доменом .ua з 1995 року. Відтоді питання переделегування домену піднімалося кілька разів. Головним його ініціатором завжди був УМІЦ. Зокрема, наприкінці листопада 2009 року голова УМІЦ Юрій Корж заявив, що домен має адмініструватися державою, а не приватною особою. За словами Коржа, передача прав на адміністрування мала відбутися на початку 2010 року, проте цього так і не сталося.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.