Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Будуємо нову країну. Азаров хоче контролювати Інтернет-спільноту

Влада 3616 переглядів

Опубліковано - 17.09.2010 10:39 | Всі новини | Версія для друку

Будуємо нову країну. Азаров хоче контролювати Інтернет-спільноту
Будуємо нову країну. Азаров хоче контролювати Інтернет-спільноту
Кабінет Міністрів України прийняв і передав до Верховної Ради законопроект, що передбачає обмеження всіх користувачів всесвітньої мережі інтернет.

Про це у четвер, 16 вересня, на засіданні опозиційного Кабміну повідомив народний депутат Андрій Шевченко.

«Коли за цей законопроект проголосують, можна очікувати візиту податківців, які відзначать: якщо ти збираєш і поширюєш інформацію, ми маємо право вважати тебе незареєстрованим інформагентством і вимагати платити податки», — заявив Шевченко.

У результаті дій такого законопроекту збирачем і розповсюджувачем інформації можна вважати будь-якого «блогера», впевнений нардеп.

«Під час прийняття Податкового кодексу необхідно відслідковувати все, що стосується медіа, не зайвим буде звернути увагу і на податок на рекламу, як інструмент тиску на мас-медіа», — сказав Шевченко.

Від “Аратти”: очевидно, що нині в Україні наполегливо розбудовується охлократія, що є прямим порушенням Конституції України.

Зокрема, стаття 1 Конституції визначає, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Частина друга статті 3 чітко визначає напрямок правовой діяльності держави у особі її органів влади:"Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави".

Частини друга і третя статті 5 Конституції чітко визначають, що право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами. Ніхто не може узурпувати державну владу.

Стаття 34 Конституції гарантує громадянам право на свобду слова і думки: "Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій
вибір
.

Окрім процитованих нами, у Конституції є ще декілька статей і розділів, які визначають, як межі законодавчих ініціатив, так і повноваження органів державної влади, які їх ініціюють. Але, головне, на наш погляд, є те, що наголошує стаття 22. Цитуємо особисто для пана Азарова та його урядовців: "Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод".

А саме на це й спрямована нова законодавча ініціатива уряду Азарова. Якими б намірами і словесами їх не маскували - вони очевидні.

Ви маєте бажання жити у такій державі? І взагалі, хіба ми давали чиновникам, які тимчасово перебувають у владних кабінетах право будувати державу диктатури тимчасових представників над нами, тими, кому насправді, по Праву, закріпленому Конституцією, належить влада?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.