Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Братня любов Кремля. Україну позбалять найліквідніших активів

Газоват 6006 переглядів

Опубліковано - 21.09.2010 10:25 | Всі новини | Версія для друку

Братня любов Кремля. Україну позбалять найліквідніших активів
Братня любов Кремля. Україну позбалять найліквідніших активів
Збільшення ціни російського газу для України неминуче, вважають незалежні експерти. А дії Газпрому щодо України, на їхню думку, скеровані лише на поглинання найліквідніших активів.

Оголошення представниками Газпрому ціни на газ для України в розмірі 250 доларів за тисячу кубометрів є лише попередньою ціною, сказав на прес-конференції директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Саприкін.

Він впевнений, що протягом наступного року ця ціна може зрости на 15 відсотків. Таким чином, як зазначив експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут, слід чекати, що середня річна ціна сягне до 270 доларів.

Водночас президент російського фонду "Національна енергетична безпека" Костянтин Фімонов на телемості з українськими експертами заявив, що двом державам на можна будувати відносини "на основі дискусій навколо газових питань". Він заявив, що в разі будівництва Південного потоку Україна за сім років взагалі не матиме газу для транзиту. І єдиною вигідною для України альтернативою назвав злиття Нафтогазу України з Газпромом.

Проте, як сказав Нарбут, таке спільне підприємство і подальше поглинання української газтранзитної системи призведе до значного посилення позицій Газпрому на кордоні з Європою.

Назад до СРСР?

Володимир Саприкін назвав це "поверненням до СРСР в енергетичній сфері".

Вже наприкінці цього року не виключений сценарій загострення відносин України з Росією в газовій сфері, сказав директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар. Він переконаний, що уряд Азарова не порушить проблему збільшення тарифів на транзит російського газу у сподіванні на отримання дешевого газу з Росії. Але Газпром, на думку експерта, не зможе зробити такого подарунка. Оскільки не лише втратить кошти, а й збільшить видаткову частину корпоративного бюджету.

До того ж на думку Гончара, Газпром змушений компенсувати вигоду, яку він втратив на європейському ринку внаслідок скорочення споживання російського газу європейськими країнами коштом газових ринків України та Білорусі.

А запевнення в збереженні обсягів транзиту в обмін на злиття двох компаній не означають гарантій ані закупівлі європейськими споживачами цих обсягів, ані отримання Україною прибутків від транзиту.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.