Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Студентку Майю Москвич намагаються виключити з університету через акцію проти свавілля СБУ

Пістолетне право 6381 перегляд

Опубліковано - 21.09.2010 13:10 | Всі новини | Версія для друку

Студентку Майю Москвич намагаються виключити з університету через акцію проти свавілля СБУ
Студентку Майю Москвич намагаються виключити з університету через акцію проти свавілля СБУ
Студентці Луцького національного технічного університету Майї Москвич, члену партії «За Україну!», погрожують виключенням з університету через організацію акції проти свавілля СБУ.

17 вересня, в Луцьку біля стін СБУ у Волинській області відбулася акція на захист українського історика Руслана Забілого, повідомила прес-служба партії.

Протест пройшов у формі флеш-мобу, під час якого кожен безпосередній учасник приніс до будівлі СБУ комп’ютерний диски з "таємною інформацію" для СБУ з записаними на них матеріалами про ОУН і УПА, які стали відомі громадськості завдяки зусиллями Забілого та його колег. Таким чином стверджуючи: «Забілий віз інформацію для мене». Також активісти подарували книги «Літопис УПА» працівникам Cлужби Безпеки.

У переддень акції до координатора протесту, члена партії «За Україну!» Майї Москвич часто надзвонювали співробітники СБУ. Вони намагалися дізнатися про деталі акції. Наступного дня Майю, студентку 5 курсу факультету бізнесу, викликав на розмову декан факультету, син ректора університету Тарас Божидарник.

«Близько 40 хвилин декан факультету Тарас Божедарник намагався переконати мене не проводити цієї акції. І взагалі відмовляв від громадської діяльності. Інакше мене виключать з університету», - розповіла Майя. Вона заявила, що в жодному разі не відмовиться від громадської діяльності і відстоюватиме це право.

Майя Москвич подала заяву до прокуратури області про неправомірні дії декана.

Міжнародний пакт про громадянські і політичні права та Конституція України гарантує право на свободу об'єднання у політичні партії та громадські організації для здійснення і захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.