Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Будуємо нову країну. Для меншості

Влада 3192 перегляди

Опубліковано - 22.09.2010 14:49 | Всі новини | Версія для друку

Будуємо нову країну. Для меншості
Будуємо нову країну. Для меншості
Аналіз ініціатив, проектів та дій нинішньої влади, зокрема, внутрішньополітичних, гуманітарних чи соціальних, дає підстави стверджувати, що влада все більше і більше звужує коло своїх прихильників, а отже втрачає суспільну підтримку та, більше того, пропагує цінності, що не об’єднують, а розколюють Україну.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції у парламенті заступник Голови Верховної Ради, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Микола Томенко.

Він відмітив, що, якщо раніше про це говорили політики та експерти, то сьогодні так вважає більшість українського суспільства. Він зазначив, що цей факт підтверджується і результатами останніх досліджень та послався на всеукраїнське опитування, проведене «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики 9 – 15 вересня 2010 року стосовно ставлення громадян до суспільних цінностей та стратегії розвитку держави.

«Більшість громадян країни, зокрема, 56,4% вважає, що в цілому все, що відбувається на сьогоднішній день в Україні, йде в неправильному напрямі», - повідомив Томенко та відмітив серйозне погіршення ситуації в цьому сенсі, оскільки, згідно подібного дослідження в травні цього року, лише 35, 7% вважали, що Україна йде у неправильному напрямку, а 42,5% були впевнені, що влада веде Україну правильним шляхом.

Віце-спікер парламенту також зазначив, що стратегія Конституційних змін, яку сьогодні пропонує команда президента, прямо протилежна суспільним сподіванням і намірам.

«Як відомо, днями Конституційний Суд скоріше за все зробить серйозний крок до повернення України в конституційний режим 1996 року зі збільшеними повноваженнями Президента. Натомість, згідно результатам опитування, більшість українців (56,2%) вважають, що найкращим було б не змінювати Конституцію, а забезпечити її виконання», - сказав Томенко, зазначивши, що лише 13,3% опитаних вважає, що треба за рішенням Конституційного Суду повернутись до Конституції України 1996 року.

«Суттєво змінилося ставлення українців і до, так званого, Харківського пакту стосовно продовження строку перебування Чорноморського флоту РФ на території України», - наголосив заступник Голови ВР та повідомив, що, якби на сьогоднішній день відбувався референдум щодо цього питання, то лише 45,8% проголосували за продовження строку перебування Чорноморського флоту Росії на території України. натомість, у травні ця цифра складала 54,3%.

Найбільшу тривогу, на думку Томенка, у суспільства викликають дії влади в гуманітарній сфері.

«Суспільство фактично визнало, що влада у сфері культури та історичних традицій веде неукраїнську політику», - підкреслив він.

Так, 38,3% опитаних вважають, що нова влада в основному підтримує національну культуру та традиції. Натомість, відносна більшість громадян (43,9%) дотримуються протилежної думки, з них 13,6% вважають, що нова влада в основному підтримує радянську культуру та традиції, а 30,3% – російську культуру та традиції.

«Збільшується число і тих, хто вважає, що в Україні відроджується цензура», - відзначив Томенко та повідомив, що сьогодні вже 37,1% українців вважають, що ситуація зі свободою слова погіршилася і відроджується цензура.

«Натомість, як відомо, речники влади щоденно заявляють, що проблеми зі свободою слова та відродженням цензури – це вигадки опозиції і суспільство цього не розуміє», - нагадав він.

«Сьогодні команда президента припускається помилки всіх попередніх Президентів, що діяли в Україні: вона не враховує настрої суспільства і пропонує проекти, в тому числі і стратегічні, виходячи з власних політичних інтересів, які не підтримуються більшістю суспільства і, натомість, намагається переконати президента та інших високопосадовців, що суспільство з ними», - підсумував Томенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.