Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Метеорологи прогнозують теплу зиму

Погода в Україні 10475 переглядів

Опубліковано - 23.09.2010 14:19 | Всі новини | Версія для друку

Метеорологи прогнозують теплу зиму
Метеорологи прогнозують теплу зиму
Гідрометцентр прогнозує, що взимку температура буде близькою до норми з ймовірністю 55-70%. Орієнтовний прогноз на осінньо-зимовий сезон буде ще уточнюватися.

В Україні зима буде у межах норми, обіцяє гідрометцентр.

У грудні на більшій частині території України з ймовірністю 55-70% температура буде близькою до норми; середня місячна температура становитиме 1-4º морозу, у південних областях та на Закарпатті 0-2º морозу, у Криму до 2º тепла.

Про це повідомили у прес-службі гідрометцентру, посилаючись на аналіз кліматичних даних та прогностичних розробок Українського науково-дослідного гідрометінституту, Українського гідрометцентру, а також прогностичних даних Гідрометцентру Росії та Національної гідрометеорологічної служби США.

Січень очікується теплим (ймовірність 70-75%, у західних областях - 50%), ймовірність холодного січня незначна - 10-15%; середньомісячна температура в більшості областей становитиме 3-6º морозу, на півдні та Закарпатті 1-3º морозу, у Криму до 2º тепла.

Лютий у західних областях буде близьким до норми (ймовірність 55%), на решті території з ймовірністю 60-65% теплішим, ніж звичайно; ймовірність холодного лютого незначна - 5-15%. Середня місячна температура у лютому становитиме 2-5º морозу, у східній частині - до 7º морозу, на Закарпатті та крайньому півдні 0-2º морозу.

Орієнтовний прогноз на осінньо-зимовий сезон буде уточнюватися місячними, декадними та короткостроковими прогнозами.

Середньомісячна температура повітря у жовтні становитиме 7-9º тепла, на півдні - до 12º, що близько до середніх багаторічних значень, у східній частині дещо - вище за них.

У листопаді середня місячна температура буде близькою до середніх багаторічних значень, у східній частині можливо дещо вищою за норму і становитиме 1-4º тепла, у південних областях та в Криму місцями 6-8º тепла.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі також не виключають можливість аномально холодної зими цього ж року. Разом із тим, температура повітря взимку може бути й не надто низькою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Погода в Україні»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.