Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Криваве дежавю. У Москві вбитий ще один банкір

Світ навколо нас 8016 переглядів

Опубліковано - 11.10.2006 18:19 | Всі новини | Версія для друку

Криваве дежавю. У Москві вбитий ще один банкір
Криваве дежавю. У Москві вбитий ще один банкір
Чергове вбивство працівника банківської сфери відбулося в Москві у вівторок увечері. Олександр Плохін, директор відділення “Зовнішторгбанка-24” був убитий з вогнепальної зброї біля ліфта у власному будинку.

На місці злочину була знайдена стріляна гільза. Зброї виявлено не було. За фактом вбивства прокуратура порушила кримінальну справу.

Нагадаємо, що менше місяця тому в Москві відбулося інше гучне вбивство банкіра. 13 вересня біля спортивного комплексу “Спартак”, в Сокольніках був застрелений перший заступник розділу Центробанку Андрій Козлов. У банківських кругах вважають, що зв'язку між двома вбивствами немає, але, як відзначає газета “Труд”, складається враження, що банківська справа в наший країні (у Росії - “Аратта”) стає дуже небезпечним.

Як відмітило джерело “REGNUM” в правоохоронних органах, те, що відбувається нагадує ситуацію початку 90-х років ХХ століття, час так званого “кривавого переділу” власності.

В той же час президент Асоціації російських банків Гарегин Тосунян висловлює іншу точку зору: “У багатьох може скластися думка про те, що вбивство Плохіна, услід за вбивством Андрія Козлова, є наслідком “переділу” в банківській системі. Проте це не так”. На думку Тосуняна, вбивство директора відділення “Зовнішторгбанку-24” - це результат криміналізації суспільства, а не “переділу” в банківській системі.

Родичі вбитого говорять, що останнім часом в адресу Плохіна неодноразово поступали анонімні погрози. Не дивлячись на це, банкір ніколи не користувався охороною, повідомляє “Політ.ру”.

Довідка

Олександр Плохін народився 13 лютого 1948 року в місті Чернівці, Україна. У 1976 році закінчив Московське вище технічне училище ім. Баумана, кандидат технічних наук. У 1999 році здобув другу вищу освіту, закінчив Російську Академію державної служби при президентові РФ.

У банківській сфері з 1994 року. З 1994 по 2003 рік працював на керівних посадах в Ощадбанку, а в період з 2003 по 2006 роки був директором додаткового офісу Зовнішторгбанка. З березня 2006 року перейшов на роботу в "Зовнішторгбанк-24".

Слідство вважає, що у вбивці директора філії "Зовнішторгбанку-24" міг бути співучасник. По відомостях джерела в слідчій групі, що розслідує цей злочин, “слідством отримані свідоцтва, що вбивця Плохіна за 10-15 хвилин зайшов в під'їзд, піднявся на 15-й поверх і став чекати приїзду своєї жертви”.

Після того, як Плохін на ліфті піднявся на свій поверх, злочинець вистрілив банкірові в потилицю. Від отриманого поранення банкір помер на місці. “Швидше за все, повідомлення про те, що банкір виїхав додому, злочинець отримав по мобільному телефону від подільника”, - припустило джерело в слідчій групі.

Сусіди убитого пострілів не чули. Це дозволяє припустити, що вбивця використовував пістолет з глушником.

В даний час слідство розглядає всі версії вбивства.

Довідка.

“Зовнішторгбанк-24” (у минулому Гута-банк), роздрібна “дочка” Зовнішторгбанка (ЗТБ). “Зовнішторгбанк-24” спеціалізується на обслуговуванні фізичних осіб, індивідуальних підприємців і організацій малого бізнесу. Акціонерами “Зовнішторгбанк-24” є: ВАТ “Зовнішторгбанк” (95.3919%) і Російський фонд федерального майна (4.0471%) . Сьогодні статутний капітал банку складає 10, 3 млрд. рублів, власні кршти -13,7 млрд. рублів.

Від “Аратти”: Можливо це збіг обставин, а можливо - ні. Нагадаємо, що у підїзді власного будинку у аналогічний спосіб було вбито у Москві: Ганну Політковську, Влада Лістьєва... У Києві - Вадима Гетьмана. Московські злочини - не розкриті. Вбивць Гетьмана нібито знайшли, однак, й матеріали судового процесу, які стали надбанням громадськості, й скандал, який виник нещодавно у зв'яку із зверенням до Верховного Суду одного із засудженних, наводять на думку, що відбувають покарання чергові “вередюки”.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.