Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українофоб Корнілов вважає, що російська мова як друга державна об`єднає суспільство і зробить його вільним. Як в таборах ГУЛАГу?

Національне питання 7401 перегляд

Опубліковано - 26.09.2010 21:40 | Всі новини | Версія для друку

Володимир Корнілов вважає що питання російської мови розколює суспільство. На українців і на Homo soveticus?
Володимир Корнілов вважає що питання російської мови розколює суспільство. На українців і на Homo soveticus?
Директор української філії Інституту країн СНД Володимир Корнілов вважає за необхідне надати російський мові статус другої державної.

Р"Найцікавіше, що коли порушують питання, яке стосується дискримінації російської мови – якогось чергового закону, який звужує сфери діяльності російської мови, і виникає якесь обурення з цього приводу громадян південного сходу України, то нам одразу ж говорять: мовна тема нікого не хвилює! Вам покажуть соціологічні опитування, що мовна тема – це взагалі надумана тема і українців вона взагалі не хвилює. Але як тільки починається діяльність цих самих політиків, які представляють інтереси південного сходу на захист російської мови – рідної мови половини цієї країни, тут раптом виявляється, що принциповішого від мовного питання немає нічого і це питання розколює суспільство", - заявив В.Корнілов.

На його думку, питання російської мови дійсно розколює суспільство, тому що чим більше в нас дискримінації та заборон у мовній темі, тим більше громадян цієї країни відчувають себе "недогромадянами", повідомляє ІМК.

"І в міру того, як з 1989 року ростуть обмеження, пов’язані з російською мовою, більше розколу і вноситься. Але при цьому, якщо прибирають бар'єри та заборони, то я не розумію, як це може розколоти суспільство. Заборона, відсутність свободи завжди розколює та пригнічує людей. А зняття цих заборон приводить до реальної свободи. Яскравий приклад – Канада, де після півторасотрічної боротьби вирішили зробити державними дві мови. Україні також треба вчинити за прикладом демократичної Канади", - підкреслив експерт.

В.Корнілов стверджує, що не полишатимуть цю тему доти, поки в нас не буде змінена Конституція.

"На превеликий жаль, це буде нескоро. Але російську мову треба робити другою державною. Це не тільки я так думаю, як мінімум половина населення вважає так само. Або ніякої державної – що також трапляється у світі. У США, наприклад, немає ніякої державної мови, є тільки офіційні мови штатів", - зазначив директор української філії Інституту країн СНД.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.