Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Будуємо нову державу. Охоронці Януковича цензурують фотоінформацію

Скандал 3985 переглядів

Опубліковано - 29.09.2010 18:25 | Всі новини | Версія для друку

Будуємо нову державу. Охоронці Януковича цензурують фотоінформацію
Будуємо нову державу. Охоронці Януковича цензурують фотоінформацію
Охорона Януковича почистила фотоапарат кореспондента “Газети по - українськи”

У кореспондента “Газети по-українськи” у Донецьку Тетяни Светницької охорона Президента Віктора Януковича видалила з фотоапарату частину знімків.

Після закінчення засідання міжнародного інвестиційного самміту, Янукович попрямував до свого кортежу. Охорона “утилізувала” всі фото, які були зроблені під час посадки Президента у автівку.

Светницька розповіла, що до неї підбіг один з бодігардів, і сказав, що не можна фотографувати посадку і висадку керманича країни у кортеж. Пізніше підійшли ще декілька охоронців. Вони переглянули останні знімки і видалили їх. Інформацію про інцидент передали по рації.

Фотоапарат кореспонденту повернули. Крім того, записали усі дані з редакційного посвідчення.

Відзначимо, Віктор Федорович запізнився на саміт на дві години, через що не потрапив на зустріч з колективом одного з вишів. Він мав відвідати Донецький державний університет управління, у якому очолював кафедру інноваційного менеджменту.

В той же час директор міжнародної ліги захисту прав громадян України Едуард Багіров пояснив Gazeta.ua, що за певних випадків управління держохорони має право забороняти зйомку Президента України.

"Питання дуже суперечливе. З одного боку Президент є публічною особою та інформація про нього повинна бути публічною та відкритою. З іншого боку глава держави є об’єктом підвищеної небезпеки. І згідно до законодавства, наприклад, суворо забороняється фото та відеофіксація глави держави під час його переміщення від транспорту до транспорту та за маршрутом кортежу, - зазначив він.

Експерт пояснив, що такі дані можуть бути теоретично передані представникам терористичних організацій.

"Можливо, фотоапаратом, наприклад, були зафіксовані костюм, модель машини, які можуть бути передані злочинцям, які можуть ідентифікувати з кортежу авто Президента і вчинити на нього замах. Тому існують обмеження для журналістів, якими забороняється робити відео та фотофіксацію в такий час", - пояснив Багіров.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.