Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Херсоні сьогодні - скандальний день: податківці побили кадидата в мери, а політичні сили вовтузилися за номери реєстрації

Вибори-2010 Регіон: Херсонська область 9429 переглядів

Опубліковано - 29.09.2010 21:37 | Всі новини | Версія для друку

Кандидат у мери від Союзу лівих сил Владлен Гірін
Кандидат у мери від Союзу лівих сил Владлен Гірін
У Херсоні кандидат у мери від Союзу лівих сил Владлен Гірін постраждав у сутичці з податковою міліцією.

Як повідомили кореспонденту у виборчому штабі Гіріна, сьогодні близько 8 години ранку близько 10 працівників податкової міліції в масках мали намір пройти у приміщення фірми підприємця, що розташована на вул. Кольцова у Херсоні. Податківці намагалися провести обшук на підприємстві.

Сам кандидат та кілька його працівників намагалися протидіяти податківцям, вважаючи їх дії протизаконними і перешкоджанням Гіріну брати учать у виборах.

Під час сутички Гірін отримав травми обличчя та плеча і йому довелося надавати медичну допомогу в одній з лікарень міста.

Через сутичку з податківцями Гірін не зміг взяти участь у конференції міської організації Союзу лівих сил (СЛС), яка й мала висунути підприємця на посаду мера Херсона.

Конференція пройшла пізніше за участю Гіріна і офіційно висунула його кандидатом в мери обласного центру а також затвердила виборчі списки кандидатів у депутати до Херсонської міськради.

В прес-службі ДПА в Херсонській області прокоментували інцидент з Гіріним так: співробітники Головного відділу податкової міліції ДПІ у м.Херсоні розслідували справу щодо ухилення від податків.

Податківці виявили ланцюг із 9 суб’єктів господарювання, які управлялися вузьким колом осіб. Не будучи фактично ні засновниками, ні посадовими особами даних підприємств, ці особи безпосередньо вели фінансово-господарську діяльність підприємств. При цьому серед таких горе-керівників – Гірін, зазначили у прес-службі ДПА.

Схема ухилення від сплати податків складалася з проведення операції з імпорту товарів на територію України, надання їх на правах давальницької сировини для виробництва матеріалів та готової продукції.

За фактом незаконної діяльності підприємства, задіяного у схемі, 24 вересня 2010 року слідчим відділом податкової міліції ДПА у Херсонській області порушено кримінальну справу за ч.4 ст.191 КК України «Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем».

Прокуратурою Херсонської області в рамках порушеної кримінальної справи дана санкція на проведення обшуку за місцем реєстрації підприємства.

Саме сьогодні слідчі податкової міліції ДПА у Херсонській області у супроводі оперативних співробітників та співробітників фізичного захисту виїхали на місце для проведення слідчих дій. Однак, власники підприємства та скеровані ними до деструктивних дій працівники чинили опір співробітникам податкової міліції. У результаті податківцям завдано тілесних ушкоджень.

Інший скандал виник у центрі міста: Херсонська територіальна виборча комісія скасувала реєстрацію виборчих списків всіх вже зареєстрованих політичних сил.

Як повідомив член Херсонської міської ТВК Дмитро Ільченко, комісія проголосувала 12 голосами з 16 наявних членів комісії про скасування реєстрації.

За словами Ільченка, з початку доби комісія вже встигла зареєструвати виборчі списки кандидатів до міськради більш як 20 політичних сил.

Однак вже у другій половині дня з’ясувалося, що документи від парторганізацій приймав член комісії, який не був уповноважений це робити. На підставі даного факту і було прийняте рішення ТВК.

Під час засідання ТВК перед приміщенням, де засідає комісія в будівлі міськради, зібралися представники політичних сил, які висловлювали своє обурення діями членів ТВК. Представники політсил намагалися завадити комісії прийняти незаконне, на їх думку, рішення. В результаті двері до приміщення ТВК були зламані і сталася бійка між охороною та представниками суб’єктів виборчого процесу. До міськради було викликано міліцію та загін спецназу. В решті решт сутичку було припинено і є дані, що міліція затримала кількох представників від партій за адміністративне правопорушення – хуліганство.

До бійки, за словами Ільченка, комісія встигла по новому зареєструвати виборчі списки 3 політичних сил - Партії регіонів, Єдиного центру та КПУ. Наразі комісія призупинила прийом документів для реєстрації до наведення ладу міліцією біля приміщення ТВК.

За словами представників політичних сил, вони обурені діями ТВК і вважають їх замовними з боку міської влади Херсона. Як повідомили представники партії «Наша Україна», виборчий список якої був зареєстрованим під 1 номером, скасування реєстрації списків відбулося через те, що Партія регіонів була зареєстрована лише під 8 номером, який і мала згідно з законом про місцеві вибори займати у виборчому бюлетені. Однак, за даними нашоукраїнців, з боку облдержадміністрації була дана вказівка скасувати реєстрацію. Представник ПР сидів увесь час в приміщенні ТВК і чекав на рішення. Наразі виборчий список ПР зареєстрований під 1 номером.

Представники кількох політичних сил вже заявили що звернуться до прокуратури, ЦВК та суду щодо незаконних, на їх думку, дій Херсонської міської ТВК.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.