Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Смотрящій” за національною пам`ятю в Москві розповів про скасування кваліфікації Голодомору як геноциду

Назад в СРСР 7265 переглядів

Опубліковано - 2.10.2010 03:42 | Всі новини | Версія для друку

Видатний фахівець з історії КПРС не вважає Голодомор геноцидом
Видатний фахівець з історії КПРС не вважає Голодомор геноцидом
Кваліфікація Голодомору 1932-1933 як геноциду українського народу може бути скасована Верховною Радою у будь-який момент.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив директор Українського інституту національної пам`яті Валерій Солдатенко учора ввечері на зустрічі з українською діаспорою в Москві.

Він повідомив, що відповідні поправки в Закон «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» вже зареєстровані в парламенті, і для їх ухвалення є достатньо голосів народних депутатів.

За словами В.Солдатенка, йому періодично погрожують прокуратурою і судом, оскільки він, як держслужбовець, має підкорятися закону.

«Закони, як ви знаєте, пишуть люди і вносять у них зміни. До речі, зараз на сайті (Верховної Ради - ред.) ви можете знайти проект змін до закону (про Голодомор), який вніс народний депутат Кисельов і, судячи з усього, він може бути скасований у будь-який момент, – адже голосів вистачає для того, щоб не визнавати (Голодомор) геноцидом», - сказав він.

При цьому В.Солдатенко зазначив, що з тактичних міркувань депутати не поспішають цього робити.

«Друга стаття закону про Голодомор, згідно з якою публічна незгода на геноцид вважається протиправною, тобто те, що я роблю зараз, з`явилася саме тому, що автори закону чудово розуміли, що достатніх підстав у них для наукової і юридичної кваліфікації немає», - вважає В.Солдатенко.

Закон «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» прийнятий Верховною Радою 28 листопада 2006 року.

«Голодомор 1932-1933 років в Україні є геноцидом українського народу», - йдеться в першій статті прийнятого законопроекту, згідно з яким публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років є наругою над пам`яттю мільйонів жертв Голодомору і приниженням гідності українського народу.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.