Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Позаземне життя будуть шукати у стратосфері

У світі науки 6169 переглядів

Опубліковано - 5.10.2010 15:04 | Всі новини | Версія для друку

Позаземне життя будуть шукати у стратосфері
Позаземне життя будуть шукати у стратосфері
Британські вчені спільно з фахівцями Європейського космічного агентства (ESA) запустять нову місію по пошуку слідів можливого інопланетного життя в земній стратосфері.

Про це пише газета The Daily Telegraph.

Місія по пошуку життя отримала назву CASS-E (Cranfield University Astrobiological Stratospheric Sampling Experiment - астробиологічний експеримент зі збирання біопроб із стратосфери, розроблений вченими університету Кранфілда). Наукові прилади будуть підняті на висоту 33,8 кілометри (стратосфера розташовується в проміжку від 11 до 50 кілометрів) за допомогою повітряної кулі, де, під час польоту, будуть відібрані проби мікроорганізмів, які могли бути занесені в стратосферу метеоритами.

Мікроорганізми, що потенційно існують в стратосфері, з високою вірогідністю, мають бути новими для учених, оскільки на такій висоті умови дуже сильно відрізняються від умов, що існують на поверхні планети. Основні відмінності - набагато більш розріджене повітря і помітно вищий рівень високоенергетичного сонячного випромінювання (якраз в стратосфері розташовується озоновий шар, який поглинає ультрафіолет, але випромінювання інших частот на висоті 40 кілометрів набагато інтенсивніше, ніж на Землі). Теоретично, якщо якісь живі істоти здатні витримати такі умови, то вони здатні переносити і клімат інших планет, наприклад, Марсу.

Гіпотеза, яка припускає, що життя або молекули, необхідні для його зародження, були початково занесені з космосу на Землю кометою або астероїдом, називається гіпотезою панспермії. Наразі у вчених немає переконливих фактів, що доводять її правомірність, проте останні спостереження показують, що на космічних об'єктах дійсно присутні достатньо складні органічні молекули.

Втім, одночасно існують докази того, що потрібна для появи життя органіка могла "самостійно" утворитися на Землі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.