Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Северінсен звинуватила Герман у брехні, Герман каже, що лише цитувала статтю

Скандал 4727 переглядів

Опубліковано - 8.10.2010 12:50 | Всі новини | Версія для друку

Северінсен звинуватила Герман у брехні, Герман каже, що лише цитувала статтю
Северінсен звинуватила Герман у брехні, Герман каже, що лише цитувала статтю
Правозахисниця Ханне Северінсен спростовує заяву заступниці глави адміністрації президента Ганни Герман про те, що Юлія Тимошенко придбала для Северінсен квартиру у Києві.

Про це йдеться в відкритому листі Северінсен, надісланому "Українській правді" у п'ятницю.

"6 жовтня заступник керівника адміністрації президента Ганна Герман на телеканалі "News One" заявила, що партія Юлії Тимошенко купила квартиру для мене в Києві", - йдеться в листі.

"Це абсолютно неправдиві твердження, і я вимагаю, щоб пані Герман або підтвердила це, надавши якісь докази, або опублікувала офіційне спростування і вибачення за поширення такої брехні", - вимагає Северінсен.

Вона пояснює, що квартира, яка, за словами Герман, належить Северінсен, насправді, - місце, де живе сестра її подруги і де вона зупинялася, щоб зберегти витрати на готель.

"Я сприймаю такі заяви як спробу нанести удар по моїй репутації колишнього співдоповідача по Україні у ПАРЄ і як нині незалежного експерта, а також кинути тінь на нинішніх співдоповідачів та моніторинг Асамблеї як такий", - заявляє Северінсен.

"Мабуть, влада (України) не задоволена останньою резолюцією ПАРЄ та дебатами щодо функціонування демократичних інститутів в Україні, незважаючи на те, що вони офіційно заявляють", - сказано в її листі.

"Я б радила пані Герман не витрачати її дорогоцінний час на поширення неправдивих тверджень про мене, а зосередитися на різкій критиці, яку містить резолюція ПАРЄ, щодо згортання демократичних свобод і прав людини, які траплялися за президента Януковича", - заявляє Северінсен.
Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заявляє, що Ханна Северінсен спотворила її слова, присвоївши їй цитату зі статті.

Про це йдеться в коментарі Герман у відповідь на заяву Северінсен про те, що Герман "поширила брехню" щодо придбання партією Юлії Тимошенко квартири у Києві для Северінсен.

"Приклад зі мною ще раз підтвердив: Северінсен отримує інформацію у спотвореному вигляді. Так, Северінсен пише, що я стверджувала про куплену для неї квартиру БЮТ. Насправді я лише процитувала статтю про це, опубліковану в українській пресі", - зазначає Герман.

"Я сказала так: "Якщо б пані Вольвенд могла читати по-українськи, то вона в тім числі, прочитала б в українській пресі інформацію про те, що БЮТ купив квартиру для Северінсен". Це абсолютно не моє твердження, а лише цитування", - наголошує вона.

На думку Герман, "те, як Северінсен усе перекрутила в своєму коментарі на цю тему, демонструє, як неретельно підходить ця шановна пані до інформації, або як неретельно підходять до інформації її перекладачі".

"Я ні в жодному разі не мала наміру когось образити. Я лише підкреслила, як важливо глибоко знати предмет, який аналізуєш, перш ніж робити висновки", - запевняє заступниця глави адміністрації Президента.

"Пані Северінсен ще раз утвердила мене в необхідності дублювати українську пресу англійською мовою. Тоді пані Северінсен мала б можливість особисто читати українську пресу і мала б більш достовірну інформацію про Україну і все, що в нас відбувається", - заявляє Герман.

Северінсен свого часу була співдоповідачкою по Україні у ПАРЄ.

Потім була радником екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.