Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардеп Гриценко звинуватив уряд у приховуванні рівня інфляції

Влада 3434 перегляди

Опубліковано - 11.10.2010 10:35 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп Гриценко звинуватив уряд у приховуванні рівня інфляції
Нардеп Гриценко звинуватив уряд у приховуванні рівня інфляції
Голова парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко заявляє, що оприлюднені Кабінетом міністрів України та Держкомстатом показники інфляції за вересень на рівні 2,9% є абсолютно неправдивими.

Як повідомила прес-служба Гриценка, це – спроба приховати реальний стан економіки.

За словами політика, останніми днями він побував на Луганщині, Донеччині, Черкащині, в Івано-Франківській та Львівській областях. Причому відвідував не лише обласні центри, а й райони, міста, села.

«Всюди одним з перших постає питання стрімкого зростання цін, яке не можна приховати в межах зафіксованих урядом 3% інфляції», - зазначив Гриценко.

За його словами, «люди не вірять рапортам уряду щодо практично стабільних цін, в той час коли вони стрімко зростають».

Найбільш відчутними, на його думку, для людей є зростання цін на молочні продукти: молоко, масло, сир. А також на м`ясо-ковбасні вироби, які в ряді регіонів подорожчали на 20%. Зросли ціни на крупи, зокрема, на гречку у 2 рази й більше, а також на хліб – на 10-15%, місцями – на 20%.

Крім того, додав Гриценко, у більшості регіонів зростають ціни на проїзд і послуги зв’язку. Особливо відчутним є зростання цін на ліки - на 30%, 50%, а то й на 100%.

Політик нагадав, що надходять перші платіжки з новими цінами на газ і гарячу воду, хоча уряд обіцяв не підвищувати ціни на газ й комунальні послуги під час підписання харківських угод.

«В цей час уряд намагається подати ситуацію кращою, ніж вона є. Це свідчить або про відрив уряду від реальної ситуації в країні, або про навмисне окозамилювання», - вважає Гриценко.

Серед основних причин зростання цін він назвав побори на митниці при розмитнені товарів імпортного виробництва, у тому числі ліків.

Друга причина, на думку політика, полягає у «неспроможності Кабінету міністрів реально стимулювати розвиток вітчизняного виробництва продовольчих товарів і товарів широкого вжитку».

Лідер «Громадянської позиції» пропонує прем’єр-міністру Миколі Азазрову та міністрам економічного блоку уряду – Сергію ТІігіпку, Василю Цушку, Федору Ярошенку – «вийти зі своїх кабінетів, проїхатися регіонами країни, особисто зайти у магазини і на ринки та пересвідчитися в тому, якою насправді є реальна ситуація в країні».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.