Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міліція перешкоджає українцям захистити рідну мову

За право людини 5331 перегляд

Опубліковано - 14.10.2010 11:09 | Всі новини | Версія для друку

Міліція перешкоджає українцям захистити рідну мову
Міліція перешкоджає українцям захистити рідну мову
Правоохоронні органи не дають монтувати сцену для акції протесту Народного комітету захисту України, який має відбутися сьогодні о 18.30 в Києві на Софіївській площі.

Про це повідомила прес-служба Народного руху України.

На площі має відбутися мітинг на захист української мови. Акція пройде під гаслом: "Оборонимо – мову! Врятуємо – Україну!"

Як зазначили у прес-службі, столична влада у встановлений законодавством порядок була проінформована про акцію і жодних заборон на її проведення не було.

Як відомо, 14 жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці, в Україні відзначають річницю створення Української повстанської армії (УПА), а також День українського козацтва.

До КМДА надійшли повідомлення від організацій протилежних ідеологічних поглядів про проведення 14 жовтня масових акцій у центральній частині міста.

Зокрема, Комуністична партія України повідомила про намір провести в центральній частині міста заходи "на виконання закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.", а Всеукраїнське об’єднання "Свобода" - про Марш за визнання УПА.

Також надійшов ряд заявок від інших громадських і партійних організацій: громадської ініціативи "Миколина сотня", Української народної партії, Слов’янської партії, Української Всесвітньої координаційної ради, Конфедерації праці України та інших. Заявлена кількість учасників - близько 50 тисяч людей.

Окружний адмінсуд Києва 13 жовтня заборонив ВО "Свобода" проводити Марш за визнання УПА. В забороні йде мова про неможливість проведення акції на Хрещатику, Майдані Незалежності та Європейській площі. Проте націоналісти заявили, що марш все одно відбудеться.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.