Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луценко розповів про криміналітет і владу

Захист держави 6873 перегляди

Опубліковано - 15.10.2010 17:55 | Всі новини | Версія для друку

Луценко розповів про криміналітет і владу
Луценко розповів про криміналітет і владу
Колішні кримінальні авторитети повертаються в Україну і почали активно впливати на політичні та економічні процеси в державі.

Про це екс-міністр внутрішніх справ України, лідер “Народної самооборони” Юрій Луценко заявив сьогодні на прес-конференції у Львові.

«Мені це дуже шкода говорити, бо в 2005-2008 роках ми фактично витіснили з території України «злодіїв в законі» і кримінальних авторитетів, але зараз все це повертається разом з духом кучмізма і втручається, або вже бере активну участь в політичних та економічних процесах в державі», - сказав він.

За словами Луценка, «сьогодні кримінальний авторитет з міста Єнакієве «Юра Єнакієвський» є найвпливовішою фігурою українського політикуму. Саме він сьогодні регулює дуже багато економічних і політичних процесів в Україні». «Методи цього «регулювання» традиційні для кримінального середовища», - додав екс-міністр.

Крім того, Луценко заявив, що знову активізується найкривавіша банда в сучасній історії України – банда Гіві Немсадзе з Донецька, яка у 2005 році була фактично знищена. За словами екс-міністра, сам Немсадзе повернувся в Україну і заявив, що не він, а його брат причетний до вбивства 52 людей. В результаті він «отримав амністію і сьогодні відновив свою активну діяльність в Донецькому регіоні».

«Аналогічно – з-за кордону повернувся розгромлений у 2005-2006 роках кримінальний авторитет Дніпропетровська «Нарік», і ми бачимо у Дніпропетровську вже наслідки – вибухи, рекет, рейдерство… Також відбувається реабілітація, я б сказав, другого по жорстокості кримінального угруповання Одещини – кримінального авторитета «Ангела», довірені особи якого рухаються навіть у владу, скажімо, у списках Партії регіонів в Одеську міськраду, іде активний представник «Ангела». Нагадаю, що на рахунку цієї групи 47 трупів, 7 з яких замовлені прямо з тюрми. До того ж два злочини були скоєні цією бандою проти слідчої з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Галини Климович», - сказав Луценко.

Він заявив, що подібна ситуація відбувається практично в усіх регіонах України, в тому числі й на Київщині, де до обласної ради за списками Партії регіонів балотується людина з кримінальним минулим Юрій Ц. За словами Луценка, в біографії цієї особи - безліч статей Кримінального кодексу. «Складається враження, що це один з яскравих представників сіцілійської мафії», - зазначив екс-міністр.

«Таких прикладів можна наводити багато. Я не хочу сказати, що всі ці люди ідуть по списках тієї чи іншої партії. Мова йде про реабілітацію тих банд, на рахунку яких десятки трупів», - наголосив Луценко.

При цьому він зауважив, що одним з останніх сигналів стала отримана ним інформація про те, що син колишнього керівника «Укравтодору», якого у 2007 році було затримано за викрадення, катування і вбивство людини, через 2,5 роки судового слідства звільнений з-під варти, у той час, як два його спільника утримуються під вартою.

«Дуже шкода, але українське суспільство спокійно спостерігає ті очевидні сигнали кримінального відродження», - підсумував Луценко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.