Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Будуємо нову країну. В Іраку більше свободи слова, ніж в Україні

За право людини 4762 перегляди

Опубліковано - 20.10.2010 13:27 | Всі новини | Версія для друку

Будуємо нову країну. В Іраку більше свободи слова, ніж в Україні
Будуємо нову країну. В Іраку більше свободи слова, ніж в Україні
У щорічному Індексі свободи слова-2010 від міжнародної організації “Репортери без кордонів” Україна опустилась на 42 позиції й посіла 131 місце між Іраком (130) та Ізраїльськими територіями (132).

Про це повідомила представник “Репортерів без кордонів” в Україні Оксана Романюк.

2009 року Україна розділила 89-те місце разом з Сенегалом.

Загалом “Репортери без кордонів” під час складення Індексу свободи слова розглядають ситуацію у 178 країнах.

Перші місця в рейтингу традиційно посіли країни Північної Європи: Фінляндія, Ісландія, Нідерланди, Норвегія та Швеція.

Із країн-сусідів України Росія покращила свою позицію до 140-го місця (з 153-го у 2009), Польща піднялась до 32-го місця (з 37-го у 2009), а Білорусь опустилась до 154-ї позиції (2009 р. була на 151-му).

У коментарі до свого Індексу свободи слова “Репортери” назвали рейтинг України "важким падінням" та "історично низьким рейтингом". Міжнародна правозахисна організація вважає, що Україна розплачується за численні факти порушень свободи слова, які поширились по всій країні з лютого 2010 р., коли Віктора Януковича було обрано Президентом. Місцева влада байдуже ставилась до цих порушень.

Крім того, в організації вважають, що в Україні спостерігається тенденція до повернення в ЗМІ цензури, особливо на телебаченні та радіо. Цензура та серйозний конфлікт інтересів ставлять під загрозу плюралізм думок у ЗМІ в Україні, переконані “Репортери”.

«Наш останній Індекс свободи слова містить сюрпризи, викриває похмурі реалії й підтверджує певні тенденції», - заявив генеральний секретар “Репортерів без кордонів” Жан-Франсуа Жульяр, коментуючи оприлюднений сьогодні дев’ятий щорічний Індекс свободи слова.

«Більше, ніж раніше, ми помітили, що економічний розвиток, інституційні реформи та повага до фундаментальних прав необов’язково йдуть поруч. Захист свободи слова продовжує бути боротьбою, боротьбою пильності в демократіях старої Європи і боротьбою проти утисків і несправедливості у тоталітарних режимах, які досі існують по світу», - додав Жульяр.

Генеральний секретар також висловив стурбованість з приводу того, що кілька країн-членів Євросоюзу продовжують знижувати свої позиції в Індексі свободи слова. За його словами, якщо ситуація у цих країнах не зміниться, то Європейський Союз ризикує втратити свою по
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.