Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Верховний рабин Ізраїлю : “Всі неєвреї - віслюки і створені, щоб служити євреям”

Світ навколо нас 5571 перегляд

Опубліковано - 25.10.2010 11:10 | Всі новини | Версія для друку

Ортодоксальний іудаїзм - звичайний нацизм
Ортодоксальний іудаїзм - звичайний нацизм
Головний єврейський релігійний діяч в Ізраїлі Овадія Йосеф уподібнив нєєвреїв віслюкам і в’ючним тваринам, стверджуючи, що головна причина їх існування полягає в тому, щоб служити євреям.

Як повідомляє «Thepeoplesvoice», рабин Овадія Йосеф, духовний наставник правлячої партії сіоністів-фундаменталістів ШАС, який представляє близькосхідних євреїв, під час своєї суботньої проповіді 16 жовтня сказав, що «єдина мета нєєвреїв полягає в тому, щоб служити євреям».

Газета «Тhe Jerusalem Post» («Єрусалим пост») також процитувала Йосефа, колишнього головного рабина «Ізраїлю», що говорить, що основна функція гоя - (принизливе слово для нєєврев) обслуговування євреїв, повідомляє «Кавказ-центр».

«Нєєвреї народилися тільки для того, щоб служити нам. Без цього у них немає місця в світі - тільки для того, щоб служити людям Ізраїлю», — сказав Йосеф в суботу вночі в його щотижневій проповіді, яка була присвячена законам щодо дій, дозволених в суботу.

Повідомляється, що Йосеф також сказав, що життя неєвреїв в Ізраїлі зберігається Богом для того, щоб запобігти втратам євреїв.

Йосеф, який вважається одним з авторитетних тлумачів Тори і має повноваження на тлумачення Талмуда і інших основніих єврейських писань, абсолютно спокійно, природно і невимушено зробив порівняння між тваринами і неєвреями.

«У Ізраїлі, смерть не має над ними влади. З язичниками («язичниками» рабин називає всіх неєвреїв) буде те ж, що і з будь-якою іншою людиною — вони повинні померти, але Бог дає їм довголіття. Чому? Уявіть собі чийогось віслюка. Якщо він помре, то вони втратять свої гроші. Це його слуга . От чому він отримує довге життя. Для того, щоб добре працювати на цього єврея».

Протягом пропаганди ідеї про рабство неввреїв Йосеф на тій же проповіді ставить питання: «Чому язичники необхідні?», на яке сам і відповідає: «Вони працюватимуть, вони оратимуть, вони пожинатимуть, а ми сидітимемо, як ефенді».

«Саме тому язичники були створені», — додав він.

Поняття про язичників, що є людиноподібними істотами або квазі-тваринами, відоме в ортодоксальному іудаїзмі.

Наприклад, рабини, пов'язані з рухом ХАБАД (впливовою єврейською сектою переваги), відкрито учать, що всі неєвреї (гої) мають статус тварин.

Абрам Кук, релігійний наставник руху поселенців,каже, що відмінність між євреями і язичниками більша і глибша, ніж відмінність між людьми і тваринами.

«Відмінність між єврейською душею і душами неєвреїв — всіх, на всіх рівнях — більше і глибше, ніж відмінність між людською душею і душами рогатої худоби».

Слід зазначити, що деякі з явно расистських ідей Кука викладаються в Талмудичному коледжі «Merkaz H'arav» (Марказ Харав) в окупованому Єрусалимі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.