Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні нібито трошки поменшало корупціонерів

Громадська думка 6652 перегляди

Опубліковано - 26.10.2010 12:58 | Всі новини | Версія для друку

В Україні нібито трошки поменшало корупціонерів
В Україні нібито трошки поменшало корупціонерів
Україна посіла 134 місце за рівнем корупції серед 178 країн світу в рейтингу за 2010 рік.

Про це у вівторок, 26 жовтня, свідчать дані дослідження, проведеного міжнародною організацією Transparency International, які були оприлюднені у вівторок, 26 жовтня.

У рейтингу, де рівень корупції оцінюється за шкалою від 0 до 10 балів, у якій 0 означає тотальну корумпованість держави, а 10 — фактичну відсутність корупції, Україна отримала 2,4 бали (у минулому році — 2,2).

Незважаючи на покращення в порівнянні з минулим роком, цей показник дуже далекий від бажаного результату, відзначає організація. Результат, який є нижчим трьох балів вважається «ганьбою нації», яка змушена жити в тотально корумпованій країні.

Відстежуючи протягом останніх 12 років рівень сприйняття корупції в Україні, організація неодноразово висловлювала стурбованість критичною ситуацією в державі.

Якщо у 2006 році Україна маючи оцінку в 2,8 бала, займала 99-104 місце серед 163 країн світу, у яких здійснювалося дослідження, то у 2009-му з результатом 2,2 бали України вже опинилася на 146-153 місці серед 180 країн, охоплених торішнім дослідженням. У 2009 році найбільш корумпованою країною названо Сомалі (1,1).

Індекс сприйняття корупції Transparency International є комплексним індексом, що складається з 13 різних досліджень думки експертів і бізнесменів. Дослідження проводилося між січнем 2009 року і вереснем 2010 року.

Результати дослідження підтверджуються опитуваннями, які раніше проводилися вітчизняними соціологами. Так, у 2009 році у 20% українців представники влади вимагали хабара. При цьому більше половини громадян (54%) відзначили, що розмір хабарів за рік значно зріс, про це свідчать дані Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.