Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Виборці Херсона подарували гаранту мітлу. Для вимітання Сальдо чи прибирання міста

Вибори-2010 6927 переглядів

Опубліковано - 26.10.2010 21:16 | Всі новини | Версія для друку

Виборці Херсона подарували гаранту мітлу. Для вимітання Сальдо чи прибирання міста
Виборці Херсона подарували гаранту мітлу. Для вимітання Сальдо чи прибирання міста
Група мешканців Херсона пікетувала Адміністрацію Президента. Вони вимагають в Банкової вжити санкції проти свого мера Володимира Сальда, який, за їхніми словами, знищує міське господарство та переслідує незгодних.

Це підтверджують і міжнародні організації. Тим часом в Асоціації міст України міського голову Херсона вважають успішним керівником. А мітинги протесту називають замовними.

Олександр Васильєв очолював міське автотранспортне підприємство Херсона. Він розповідає, що коли міський голова Володимир Сальдо запропонував йому віддати частину компенсації за перевезення пільговиків у якості хабаря, він відмовився, і втратив роботу. Сьогодні Васильєв та низка інших мешканців Херсона вийшли на Банкову, щоби просити Президента Віктора Януковича навести лад у їхньому місті. Адже воду там дають одну годину на день, сміття майже не прибирають, а дороги та дахи – практично не ремонтують, зазначає Васильєв.

«За відмову брати участь у корупційних схемах Володимир Сальдо мене звільнив. Вісім років, дві каденції він нічого не робив для міста, і лише напередодні виборів згадав про ремонт вулиць. Уявіть собі, на лікування дупел дерев закладено два з половиною мільйони, на ремонт дахів – менше мільйона. Уявляєте, що відбувається в місті!», – зауважує Васильєв.

Янукович обіцяв спустити з мера шкуру... і взяв його до партії

У 2007 році Віктор Янукович, тоді ще голова уряду, відвідав Херсон. Він був незадоволений міською владою і пообіцяв, коли стане президентом, цитую, спустити з мера шкуру. Херсонці обіцянку не забули, і – як доказ – ввімкнули на Банковій посилений динаміками голос Януковича.

«Побачивши, скільки сміття в Херсоні, в якому стані дороги, я можу сказати: у місті немає господаря. Якби потрапив мені до рук цей мер, коли я отримав би владу – то тільки б його шкура залишилася в мене в руках», – говорив Віктор Янукович три роки тому.

Мітингувальники просять Президента виконати тодішню обіцянку, і не зважати на те, що сьогодні Володимир Сальдо сьогодні очолює міський штаб Партії регіонів.

«Ви обіцяли навести лад, знявши шкуру з херсонського мера. Так чому ж вона досі на ньому?», – запитують учасники протесту.

Міський голова працює добре, а мітинги – це політичне замовлення?

Мер Херсона Володимир Сальдо ефективно керує містом, а політичні опоненти намагаються його очорнити, заявив у інтерв’ю Радіо свобода голова Асоціації міст України Мирослав Пітцик.

«Загалом враження про самого міського голову та його роботу – досить непогане. Можливо, відбуваються інші події, з політичним підтекстом. Бо в Асоціації міст України зауважень та претензій до нього немає. Нормальний міський голова!» – резюмує Мирослав Пітник.

Утім, представники міжнародних організацій у Херсоні нормальною роботу мера Володимира Сальда не вважають. Приклад його «незаконних дій» наводить Надія Цикура, член правління Української секції Міжнародного товариства з прав людини.

«Міський голова Херсона використовує свою посаду. Нещодавно він звітувався перед городянами про свою роботу. Представник комітету виборців України хотів прийти на цей звіт, але його не пустили, а потім побили, – згадує Надія Цикура. – Коли я пізніше сказала про цей випадок Володимиру Сальду, він відповів: «Це сфабриковано!» Він відчуває свою безкарність і вседозволеність».

Цього року за рейтингом найкращих для життя міст України, який готує журнал «Фокус», Херсон посів 39 місце. Він випереджає лише такі обласні центри, як Житомир, Чернігів і Луганськ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.