Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Яценюк вважає, що парламенська більшість націлилася на політичний злочин

Влада 3851 перегляд

Опубліковано - 29.10.2010 11:58 | Всі новини | Версія для друку

Яценюк вважає, що парламенська більшість націлилася на політичний злочин
Яценюк вважає, що парламенська більшість націлилася на політичний злочин
Лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк закликав лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко мобілізувати всіх народних депутатів фракції БЮТ, аби не допустити незаконного продовження терміну повноважень Верховної Ради.

У четвер на прес-конференції в Рівному Арсеній Яценюк підкреслив, що наразі немає конституційних способів продовжити життя нинішнього парламенту до 2012 року. Конституція України, дію якої відновив Конституційний суд, вимагає проведення виборів до Верховної Ради у березні 2011 року, повідомляє прес-служба партії.

«Якщо президент Янукович отримав повноваження президента Кучми, то це означає, що сьогоднішній парламент отримує терміни парламенту часів президента Кучми», - підкреслив він.

Лідер партії зазначив, що навіть якщо парламент отримає позитивний висновок Конституційного суду щодо продовження терміну повноважень Ради, у визначені законодавством терміни народні депутати не встигають внести зміни до Конституції. «Якщо вони внесуть ці зміни, це буде порушення процедури. А я нагадаю: політична реформа 2004 року була скасована саме на підставі порушення процедури», - підкреслив він.

Народний депутат нагадав, що звернувся до Президента Віктора Януковича як до гаранта Конституції з вимогою забезпечити проведення виборів і фінансування виборчого процесу, як того вимагає Основний закон, у березні наступного року.

«Продовження терміну повноважень парламенту я вважаю політичним злочином. Тому що це означає відібрати право людей обирати», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Яценюк звернувся до Тимошенко «як до політичного лідера, у партійній фракції якого є 120 депутатів, із закликом забезпечити їхні голоси». «Ми з НУНС точно забезпечимо 31 голос. Таким чином, у регіоналів не буде 300 голосів для продовження терміну повноважень нинішнього парламенту. Не дайте можливості вкрасти владу в народу. Адже вибори - це можливість для народу змінити владу», - підкреслив він.

Лідер «Фронту Змін» також спростував твердження влади про неможливість провести вибори через те, що вони обійдуться у 1,5 мільярди гривень.

«Чи 1,5 мільярди сьогодні платити, чи через рік - їх все одно треба буде платити. Причому 80% коштів, які йдуть на фінансування виборчої кампанії, - це зарплата членів виборчих комісій. Просто люди трохи зароблять. Тому не треба брехати, що турбуєтесь про людей. Готуйтеся до виборів», - додав Арсеній Яценюк.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.