Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ не сподобався проект Податкового кодексу

Економіка 4728 переглядів

Опубліковано - 29.10.2010 14:31 | Всі новини | Версія для друку

МВФ не сподобався проект Податкового кодексу
МВФ не сподобався проект Податкового кодексу
Міжнародний валютний фонд (МВФ) запропонував Кабінетові міністрів переглянути низку норм проекту Податкового кодексу.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на заступника міністра фінансів Тетяну Єфименко.

Фонд рекомендував знизити ставку податку на прибуток у 2011 році усього на 2 процентних пункти - до 23%, поріг річного виторгу для фізичних осіб-підприємців на спрощеній системі оподатковування залишити в розмірі 500 тис. грн і дозволити юридичним особам і далі платити єдиний податок.

Остаточна редакція поправок до кодексу буде погоджена з місією МВФ у листопаді.

У фонді просять уряд переглянути підхід до спрощеної системи оподатковування.

Зокрема, запропоновано зберегти на нинішньому рівні - 500 тис. грн - межа річного виторгу фізосіб-підприємців (у проекті, ухваленому в першому читанні,- 300 тисяч гривень) і можливість юросіб працювати на єдиному податку.

За словами Єфименко, на планці в 300 тисяч гривень раніше наполягав МВФ, що зафіксовано в меморандумі, і зміна позиції фонду є результатом діалогу.

"Ми їм говорили, що в нас суспільство не сприймає рівень у 300 тис. грн, тому що бізнес має підписані на 2011 рік контракти, і якщо щось змінювати, то потрібно робити це більш плавно". Запропонований також мінімальний рівень обороту для сплати ПДВ. "Або 300 тисяч грн, або 500 тисяч грн. Ця позиція зараз обговорюється в комітеті Верховної ради з питань податкової і митної політики",- сказала Єфименко.

Серед іншого МВФ пропонує знизити ставку податку на прибуток у 2011 році не на 6 процентних пунктів - до 19%, як планує уряд, а не більше ніж на 2 процентних пункти - до 23%.

Податкові канікули для малого бізнесу з річним оборотом 3 млн грн запропоновано зробити не з нульовою ставкою податку на прибуток, а зі ставкою 16%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.