Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Найкращий спосіб вирішити проблему - “переспати” з нею

У світі науки 5012 переглядів

Опубліковано - 2.11.2010 01:52 | Всі новини | Версія для друку

Найкращий спосіб вирішити проблему - “переспати” з нею
Найкращий спосіб вирішити проблему - “переспати” з нею
Голландські психологи науково довели народну мудрість про те, що “ранок вечора мудріший”. Вони провели експеримент на студентах і підтвердили, що для того, щоб прийняти правильне рішення, найкраще відкласти рішення проблеми хоча б на пару хвилин, а ще краще - на ніч.

Для проведення дослідження голландські вчені протестували студентів одного з університетів, пише The Daily Telegraph. Вони попросили їх вибрати кращу з чотирьох вигаданих моделей автомобілів. У кожної з них було по 12 різних технічних характеристик, але тільки у двох було краще зчеплення з дорогою, і вони витрачали менше бензину.

Після прочитання цих характеристик одна з груп повинна була прийняти рішення відразу ж, а іншій в цей час дали новий тест, який на п'ять хвилин відтягував прийняття рішення про кращі автомобілі. У результаті виявилося, що волонтери з другої групи частіше робили правильний вибір.

Голландські вчені пояснюють це тим, що несвідомому волонтерів таким чином було дано час, щоб зважити всі “за” і “проти”. Відкласти проблему - це найкращий спосіб її вирішити, - роблять висновок вчені.

"Підсвідомість підказує нам кращі рішення в порівнянні з тими, які люди приймають відразу після напружених усвідомлених роздумів. Хоча в рамках нашого експерименту студенти не спали перед тим, як зробити остаточний вибір, але переваги періоду подібного відпочинку очевидні", - стверджує психолог Мартен Бос, який керував дослідженням.

Відпочинок або перемикання на іншу діяльність дозволяє на підсвідомому рівні провести межу між важливими і незначними аспектами. Експерименти продемонстрували, що люди, які переймаються складним питанням, приймаючи поспішне рішення, найчастіше дають неправильні відповіді. На відміну від тих, хто готовий відсунути розв'язання складної задачі на деякий час.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.