Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардепи відчайдушно відтягують вибори

Влада 3267 переглядів

Опубліковано - 19.11.2010 15:40 | Всі новини | Версія для друку

Нардепи відчайдушно відтягують вибори
Нардепи відчайдушно відтягують вибори
Верховна Рада України попередньо схвалила зміни до Конституції, що стосуються дат проведення наступних чергових виборів народних депутатів, Президента та місцевих виборів.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 305 народних депутатів із 332, зареєстрованих у сесійній залі. Зокрема, документ підтримали 179 депутатів від Партії регіонів, 10 – від БЮТ, 41 – від НУ-НС, 26 – від КПУ, 20 – від Блоку Литвина та 29 – позафракційних.

Законопроектом передбачено, що наступні вибори до Верховної Ради мають відбутися в останню неділю жовтня 2012 року, а Президента України – в останню неділю березня 2015 року.

При цьому проектом закону встановлено, що всі органи влади обиратимуться терміном на 5 років.

Крім того, передбачено, що Верховна Рада АР Крим, місцеві ради, а також голови населених пунктів обираються на п’ятирічний термін тільки на чергових виборах.

Остаточне рішення стосовно даного проекту закону Верховна Рада має ухвалити на наступній сесії, що розпочнеться у лютому 2011 року.

Від “Аратти”: голосування за направлення у КС законопроекту - це тільки початок процедури внесення поправок у Конституцію.

Між тим, вже у понеділок ЦВК повинен розпочати процес підготовки виборів, а суб'єкти - розпочати передвиборчу боротьбу. Так чітко і однозначно визначає Конституція.

Навіть у разі, якщо у лютому 300 нардепів проголосують зміни до Конституції, то відповідно до вердикту КС, зупиняти ччи скасовувати вибри - нізто не має права.

Отже, нововведення, якщо й будуть ухвалені, то мають стосуватися тих народних обранців, які будуть обрані у майбутньому, і аж ніяк не стосуватимуться тих, хто натискає кнопки зараз.

Втім, вочевидь, будуть запущені рупори лохотронів і на вуха нас, виборців, посиплеться лавина локшини. З обгрунтуваннями виборів по-понятіям.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.