Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міліція порушила кримінальну справу проти підприємців на Майдані

Пістолетне право 5072 перегляди

Опубліковано - 24.11.2010 16:39 | Всі новини | Версія для друку

Як бачимо на фото, ніщо не заважає руху транспорту по вул. Інститутській. Окрім міліцейської автоколони
Як бачимо на фото, ніщо не заважає руху транспорту по вул. Інститутській. Окрім міліцейської автоколони
Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом перекриття вулиць учасниками мітингу проти Податкового кодексу в Києві 22 листопада.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк.

За словами Ратушняка, справу порушено за ст. 293 Кримінального кодексу (грубе порушення громадського порядку).

Ратушняк також наголосив, що незважаючи на те, що справа порушена за фактом, а не стосовно когось, будуть встановлені особи конкретних учасників, які брали участь у перекритті вулиць Хрещатика та Інститутської, які понесуть покарання за свої дії.

Він наголосив, що в перекритті вулиць не було жодної потреби, оскільки кількість учасників акції протесту дозволяла їм розташуватися на тротуарі. Ратушняк також додав, що розслідування у справі веде слідчий відділ Шевченківського райвідділу міліції.

Як відомо, 22 листопада на Майдані Незалежності сталася бійка між міліцією та протестуючими підприємцями, які намагалися перекрити рух на Хрещатику.

Після того, як мітингуючим вдалося перекрити рух по Хрещатику, правоохоронці, узявши їх у щільне кільце, зуміли частково розчистити дорогу, але такі дії міліції спровокували ще більшу кількість мітингуючих вийти на дорогу. У найбільш активних з них виникла бійка з правоохоронцями.

Після інциденту у київській міліції заявили, що порушать кілька кримінальних справ. Окрім перекриття руху в центрі Києва підприємцям інкримінують бійку з міліцією та пошкодження кількох автомобілів.
Від “Аратти”: ми були присутні на Майдані 22 листопада, але ніякої бійки між учасниками акції і міліцією не зафіксували. Натомість була нетривала штовханина.

Виникла вона у момент, коли мітингувальники повернулися з пікету на Банковій. Оскільки людей було багато, а на Майдані ведеться спорудження катку, всі учасники не вмістилися на площі. Частина колони так і залишилася на Хрещатику і Інститутській.

Згодом, на прохання організаторів акції, люди звільнили для проїзду транспорту частину вулиці Інститутської.

Можемо також зазначити, що серед мітингуючих було багато осіб у нетверезому стані, які до акції протесту жодного стосунку не мали, проте всіляко намагалися спровокувати конфлікт. Цікаво, що співробітники міліції у формі і цивільному на це аж ніяк не реагували.

Частина з цих людей і декілька мітингувальників, десь після 18-ї години знову перекрили вулицю Інститутську. Втім, ще до того, рух по цій вулиці перекрили співробітники ДАЇ, які знаходилися поблизу виходу зі станції метро "Хрещатик".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.