Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія. Все стабільно. Політичні вбивства тривають

Світ навколо нас 8615 переглядів

Опубліковано - 19.10.2006 20:23 | Всі новини | Версія для друку

Дмитро Фотьянов
Дмитро Фотьянов
Спікер Держдуми Борис Гризлов не виключає політичної версії вбивства представника “Єдиної Росії”, кандидата на пост мера Дальнегорська Дмитра Фотьянова і доручив депутатові від Арсеньевського округу Приморського краю вилетіти на місце події і розібратися в ситуації.

"Коли вбивають одного з кандидатів, що вийшли в другий тур, в першу чергу розглядається версія політичного вбивства", - заявив Гризлов.

"Дав команду вилетіти на місце депутатові з цього округу Василю Усольцеву (він вже вилетів) і розібратися. Сподіваюся, що після повернення він дасть вичерпну інформацію, принаймні за станом на теперішній момент", - повідомив спікер.

Фотьянов був застрелений в четвер вранці. Другий тур виборів голови адміністрації Дальнегорська призначений на 22 жовтня. У першому турі виборів мера Дальнегорська, що пройшов 8 жовтня 2006 року, за Фотьянова, за попередніми даними, проголосувало 9486 виборців. Інший кандидат - виконуючий обов'язки глави Дальнегорського міського округу Олександр Теребілов, за попередніми даними, набрав 9850 голосів.

Дмитро Фотьянов. Біографічна довідка

Народився 30 січня 1975 року. У нього була незавершена вища освіта.

Працював заступником директора ТОВ "Дальнегорськ -лес. Був головою правління ради директорів "Каменського рибозаводу", віце-президентом компанії «Хогла Трейдінг Лімітед».

У 2005 році Д. Фотьянов був обраний в Міську Думу по дев'ятому Пенсійному округу Дальнегорська і представляв в Думі партію “Єдина Росія”.

31 жовтня 2005 року Дмитро Фотьянов, перемігши з невеликою перевагою в другому повторному турі виборів глави адміністрації, вступив на посаду мера міста Дальнегорська Приморського краю. Виборча комісія офіційно визнала його переможцем.

Ще в час виборчої кампанії з'явилися чутки про підкуп виборців, масові порушення виборного законодавства, сумнівне минуле Фотьянова. Говорили, що у Дмитра Фотьянова була судимість по декількох статтях УК (зокрема за рекет і підробку документів).

30 грудня 2005 року Дальнегорський міський суд, після багатоденного засідання і опиту десятків свідків, відмінив відповідне рішення виборчої комісії і визнав результати виборів недійсними. Дмитро Фотьянов з рішенням суду не погодився, подавши апеляцію до краєвого суду.

14 лютого 2006 року Приморський краєвий суд залишив в силі рішення Дальнегорського міського суду про визнання недійсним результатів виборів. Підставами для такого вирішення сталі зведення про перевитрату грошових коштів під час виборчої кампанії з фонду Фотьянова, а також випадки масового підкупу населення. У результаті Дмитро Фотьянов залишив свій пост мера Дальнегорська, визнавши свою поразку і заявивши, що не має наміру оспорювати судове рішення.

Нові вибори глави Дальнегорського міського округу, а також вибори депутатів Законодавчих Зборів Приморського краю повинні були відбутися 22 жовтня 2006 року.

Д. Фотьянов був одним з двох кандидатів на пост голови адміністрації Дальнегорського міського округу (мера міста) і зайняв друге місце в першому турі повторних виборів, який пройшов 8 жовтня 2006 року. Другий тур, де Фотьянов повинен був змагатися з Олександром Теребіловим, був призначений на 22 жовтня 2006 року. Але за три дні до виборів Дмитро Фотьянов був убитий.

Д. Фотьянов був членом Всеросійської Політичної партії “Єдина Росія” і одним із засновників суспільного руху “Соціальний захист”.

Дмитро Фотьянов захоплювався спортом. Протягом десяти років був президентом хокейного клубу “Барс” в Примор'ї.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.