Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прем’єр Азаров доручив обрізати надвисокі пенсії

Влада 3687 переглядів

Опубліковано - 6.12.2010 17:32 | Всі новини | Версія для друку

Прем’єр Азаров доручив обрізати надвисокі пенсії
Прем’єр Азаров доручив обрізати надвисокі пенсії
Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Голові правління Пенсійного фонду разом з Міністерством фінансів терміново підготувати законопроект у першу чергу про обмеження максимального розміру пенсії.

Про це повідомив Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

«Абсолютно неправильно і несправедливо, що одні люди у нас отримують по 800 гривень пенсії, а інші – по 50 тисяч, причому отримують із солідарного фонду, - підкреслив Глава уряду. - Розробіть такий законопроект, щоб уже з 1 січня наступного року ми ліквідували цю соціальну несправедливість, створену попередньою владою. Порахуйте, як обґрунтовано обмежити максимальний розмір пенсії – можливо, 10-12 мінімальних пенсій, і порахуйте, яку економію коштів це дасть».

Крім цього, прем’єр-міністр доручив розглянути питання про зміну віку виходу на пенсію для окремих категорій громадян: «Почати треба з державних службовців. Порахуйте, яка економія коштів буде від збільшення віку виходу на пенсію для чиновників. Водночас розберіться і запропонуйте, як і для кого розумно обмежити можливість пільгового виходу на пенсію, буває, у 35 років. Як стимулювати людей працювати довше і відкладати отримання пенсії. А після подолання дефіциту Пенсійного фонду можна буде повернути ці «відтерміновані» пенсійні виплати».

Також прем’єр-міністр переконаний, що негайно треба переходити до накопичувальної системи пенсійного страхування. Це стимулюватиме людей, по-перше, не отримувати зарплату «в конверті», по-друге, максимально довго працювати і наповнювати свій персональний пенсійний рахунок. Глава уряду доручив терміново розробити відповідний законопроект.

Азаров наголосив, що всі законопроекти, які є складовою пенсійної реформи, мають враховувати світовий досвід пенсійних реформ, а також обов’язково мають бути ретельно опрацьовані з профспілками, роботодавцями, експертами, громадськими організаціями.

В свою чергу Голова правління Пенсійного фонду Ботс Зайчук поінформував прем’єр-міністра про стан справ із пенсійним забезпеченням в Україні. Зокрема, він підкреслив, що не дивлячись на труднощі із наповненням Фонду, всі пенсії виплачуються своєчасно і в повному обсязі.

«Пенсійні виплати здійснюються у повному обсязі, у встановлений законом термін. Листопад ми профінансували, і до 25 грудня повністю виплатимо пенсії за грудень»,- заявив керівник Пенсійного фонду.

Водночас він підкреслив, що незважаючи на зростання на 19% порівняно з минулим роком доходів Пенсійного фонду, дефіцит коштів поточного року становить 26,6 мільярда гривень. Минулого року країна втратила майже мільйон робочих місць, знову поширилась виплата «тіньових» зарплат і незаконна неповна виплата зарплати, незмінною залишена спрощена система оподаткування, яка дуже мало дає в солідарний Пенсійний фонд. Тому такий же дефіцит очікується наступного року. Отже, Пенсійний фонд і далі змушений брати позички.

Бездефіцитна робота Фонду, на думку Голови правління, можлива лише за умови оптимізації пенсійних виплат і законодавчих змін пенсійної системи в цілому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.