Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна на 145-му місці щодо легкості ведення бізнесу

Економіка 5851 перегляд

Опубліковано - 7.12.2010 01:36 | Всі новини | Версія для друку

Україна на 145-му місці щодо легкості ведення бізнесу
Україна на 145-му місці щодо легкості ведення бізнесу
Україна посіла 145-е місце у глобальному рейтингу легкості ведення бізнесу, розробленому фахівцями Світового банку.

Міжнародні фахівці проаналізували 183 країни й території, Україна у цьому рейтингу випереджає переважно лише деякі країни Південної Азії та Африки. Як зауважують експерти-економісти, головна проблема для підприємців в Україні – адміністративні бар’єри.

У рейтингу легкості ведення бізнесу цього року лідирує Сінгапур. До першої п’ятірки увійшли також Гонконг, Нова Зеландія, Великобританія та США.

Україна, порівняно з минулорічним звітом, піднялася на дві сходинки – зі 147-го на 145-те місце.

Керівник представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Мартін Райзер наголошує, що український уряд намагається проводити реформи для пом’якшення бізнес-клімату, проте ці зусилля не порівняти із зусиллями країн, які потрапили до сотні.

«Так, Україна зробила дещо: трохи поліпшила інвестиційний клімат, зменшила вимоги до ліцензування бізнесу. Це важливі кроки, які не можна недооцінювати. Але вони ситуативні і не призводять до глобального ефекту, який можна спостерігати в інших країнах, наприклад, у Грузії», – вважає він.

Податкова система відлякує інвесторів

Цього року у звіті вирішили не враховувати показник зайнятості населення. До критеріїв, за якими визначали легкість ведення бізнесу в тій чи іншій країні, – зокрема процедури відкриття бізнесу, одержання кредитів, захист прав інвесторів, сплата податків.

«Як і раніше, в Україні погана ситуація з податками, з видачею дозволів на будівництво, а також із реєстрацією власності та закриттям бізнесу», – аналізує оприлюднений рейтинг голова українського представництва Міжнародної фінансової корпорації Олена Волошина.

Щодо процедури сплати податків в Україні, то цю категорію у Світовому банку вважають чи не вирішальною для оцінки легкості ведення бізнесу. Аналітики рекомендують українському урядові у якнайшвидші терміни встановити єдину ставку внеску на соціальне страхування, а також запровадити єдиний щорічний платіж для податків на землю, транспортні засоби та довкілля.

Заважає бюрократія

Водночас, на думку виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера Олега Устенка, питання полягає не стільки в уніфікації податків, скільки у спрощенні процедури їх сплати.

«Проблема в адміністративних бар’єрах для здійснення бізнесу. Наприклад, у тому, скільки днів треба витратити для того, щоб відкрити підприємство, і скільки для того, щоб закрити. Податки – це дійсно дуже важливе питання, але в українських умовах наріжним каменем залишається саме питання адміністрування цього процесу», – додає він.

Нині, за підрахунками Світового банку, в Україні передбачено 135 податкових платежів на рік, а для здійснення всіх цих розрахунків підприємствам щороку доводиться витрачати понад 650 годин.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.