Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Пшонка знає за що вбили журналіста

Кримінал 4865 переглядів

Опубліковано - 10.12.2010 12:05 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Пшонка знає за що вбили журналіста
Справа Гонгадзе. Пшонка знає за що вбили журналіста
У слідства у справі про вбивство Георгія Гонгадзе є докази того, що журналіст був убитий у зв’язку з його професійною й громадською діяльністю.

Про це заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка в інтерв'ю газеті "Сєгодня", коментуючи припущення Олександра Мороза про те, що Гонгадзе міг не поділити з якимсь політиком дівчину.

"Ну, це точка зору Олександра Олександровича (Мороза). А у слідства є докази того, що Гонгадзе був убитий у зв'язку з його професійною й громадською діяльністю", - сказав генпрокурор.

Пшонка зазначив, що слідство у справі Олексія Пукача, якого обвинувачують у навмисному вбивстві Гонгадзе за змовою з групою осіб, "уклалося в процесуальний термін, і матеріали будуть спрямовані до суду".

"Всі клопотання, які надійшли, розглянуті. По них прийняті відповідні постанови. Де справа буде слухатися, у якому режимі - вирішуватиме суд", - сказав генпрокурор.

"У справі є матеріали із грифом "Таємно". Вони стосуються, зокрема, осіб, які здійснювали зовнішнє спостереження за Гонгадзе, знищення документів, які свідчать про стеження за журналістом. У цій частині суд, мабуть, ухвалить рішення щодо розгляду справи в закритому режимі. Інше може слухатися й відкрито", - зазначив він.

Пшонка підтвердив, що в матеріалах, які будуть спрямовані до суду, "містяться свідчення Пукача й інші докази того, що такі вказівки надходили від (покійного екс-голови МВС) Кравченка".

На запитання, який у Кравченка був мотив убивства Гонгадзе, генпрокурор відповів: "Мотив міг бути. Але не будемо заглиблюватися в тонкощі кримінальної справи".

"Убивство зроблене за змовою групою осіб і Юрій Кравченко - у цій змові", - сказав Пшонка.

Коментуючи появу в інтернеті роздруківок свідчень Пукача, де говориться, що йому Кравченко нібито розповідав про те, що до справи причетний Леонід Кучма й Володимир Литвин, генпрокурор сказав: "Це може бути лінією захисту Пукача. Будемо досліджувати тільки ті обставини, які можуть лягти в основу доказів".

На запитання, чи фігурують у рамках кримінальної справи згадані вище люди, Пшонка відповів: "Зараз завершене слідство про вбивство Гонгадзе, у якому фігурує Пукач. Але є ще одна справа, яка стосується замовників убивства журналіста. І вона розслідується досі. Там опрацьовуються всі версії".
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.