Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Куди зникають гроші платників податків? Податкова рапортує про рекордні збори до бюджету

Влада 3350 переглядів

Опубліковано - 10.12.2010 15:48 | Всі новини | Версія для друку

Куди зникають гроші платників податків? Податкова рапортує про рекордні збори до бюджету
Куди зникають гроші платників податків? Податкова рапортує про рекордні збори до бюджету
Три місяці поспіль Державна податкова служба перевиконує завдання по забезпеченню надходжень до бюджету.

Про це повідомляє прес-служба Державної податкової адміністрації України.

За словами голови ДПА України Олександра Папаіки, завдяки поліпшенню адміністрування податків забезпечено стійку тенденцію росту надходжень до бюджету. Вони збільшилися в порівнянні з минулим роком з 121% в липні до 161% - в листопаді. Так, в листопаді до загального фонду державного бюджету сплачено 18 350 млн грн., що на 6 968 млн. грн. або в 1,6 разу більше, ніж в листопаді 2009 року.

Збір по податку на додану вартість в листопаді склав 6 596,9 млн. грн., темп росту до минулого року 176,7 відс. ( 2 864,3 млн. грн.), податку на прибуток - 7 809,5 млн грн., темп росту 171,4 відс. ( 3 254,4 млн. грн.). Платникам відшкодовано 2 636,4 млн. грн. податку на додану вартість.

Всього по платежах, які контролюються органами державної податкової служби, в січні - листопаді 2010 року до загального фонду державного бюджету сплачено 113 135,5 млн. грн., що на 22,4 відсотка, або 20 721,6 млн. грн. більше, ніж минулого року. З початку 2010 року зібрано 47 334,5 млн. грн. податку на додану вартість, 5 786,1 млн. грн. більше, ніж в січні-листопаді 2010 року, податок на прибуток - 33 786,4 млн грн., що на 4 768,9 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року, акцизного збору - 17 647,1 млн грн., що на 4 672,9 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року.

Завдяки поліпшенню контрольно-перевірочної роботи в січні-листопаді 2010 року донараховано 5,3 млрд. грн. узгоджених податкових зобов'язань, що на 1,7 млрд. грн. більше, ніж минулого року.

Податковою міліцією з початку року розкрито 4,1 тис. тяжких і особливо тяжких злочинів у сфері оподаткування. За словами голови ДПА України, незважаючи на позитивну динаміку результатів роботи, основними завданнями податкової міліції залишається знищення злочинних схем мінімізації податкових зобов'язань і притягнення до карної відповідальності їх організаторів.

Варто нагадати, що Верховна рада 1 грудня провалила законопроект, яким пропонувалося ліквідувати податкову міліцію.

Від “Аратти”: прем'єр Микола Азаров та його урядовці постійно скаржаться, що грошей у бюджеті, як кіт наплакав. Тому, мовляв, вимушені заощаджувати на всьому: на вчителях, інвалідах, пенсіонерах...

Між тим, як засвідчує звіт керівника ДПА, платники податків платять більше, ніж минулого року. І за логікою, жити має стати помітно легше. Але в реальному житті ми бачимо протилежне.

Відтак, виникає питання: куди ж зникають гроші громадян?

Хоча, напевно, громадяни про це здогадуються.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.