Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці проти псевдореформаторських дій влади у сфері ЖКГ

Громадська думка 6355 переглядів

Опубліковано - 13.12.2010 11:55 | Всі новини | Версія для друку

Українці проти псевдореформаторських дій влади у сфері ЖКГ
Українці проти псевдореформаторських дій влади у сфері ЖКГ
Більшість українців зазнають труднощів з оплатою комунальних послуг і виступають проти посилення санкцій за невчасну сплату.

Про це свідчать результати опитування, проведеного в грудні Інститутом Горшеніна.

Зокрема, більше половини громадян України (56,3%) зазнають труднощів з оплатою послуг ЖКГ. З них 29,6% вибрали відповідь «швидше так», а 26,7% – «точно так». Не зазнають труднощів з оплатою комунальних послуг близько третини українців (33,8%). При цьому 19,3% відповіли «швидше ні», а відповідь «точно ні» віддали перевагу 14,5% респондентів. Важко відповісти на це запитання 9,9% опитаних.

Згідно з опитуванням, більшості українців (65,4%) відомо про те, що парламент має намір реформувати сферу ЖКГ і прийняти новий Житловий кодекс. Більше чверті респондентів (28,8%) не чули про це, а 5,8% важко відповісти на поставлене запитання.

Близько третини опитаних (36,8%) не підтримують ініціативу обов`язкового створення об`єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) і скасування ЖЕКів. З них 27,5% відповіли – «точно ні», а 9,3% – «швидше ні». Трохи менше українців (35%) схвалюють таку ініціативу. При цьому більше чверті опитаних (25,6%) обрали відповідь «швидше так», а 9,4% - «точно так». Більше чверті респондентів (28,2 %) важко відповісти на дане питання.

Більшість громадян України (78,5%) негативно ставиться до ініціативи повернення пені за несплату житлово-комунальних послуг. З них 56,7% відповіли «точно негативно», а 21,8% – «швидше негативно». Тільки 16,3% респондентів таку ініціативу оцінюють позитивно. При цьому 11,4% обрали відповідь «швидше порзитивно» і лише 4,9% – «точно позитивно». Важко відповісти на запитання 5,2% респондентів.

Переважна більшість українців (86,9%) негативно ставиться до ініціативи виселення в будь-який зручний для місцевої влади район мешканців будинків, що підлягають реконструкції або що йдуть під знесення, без їх стовідсоткової згоди. З них 61,8% дали відповідь «точно негативно», а кожен четвертий (25,1%) - «швидше негативно». Протилежну думку висловили 5,2% респондентів. З них 4,6% віддали перевагу відповіді «швидше позитивно», а 0,6% – «точно позитивно». Важко відповісти на це запитання 7,9% опитаних.

Майже три чверті респондентів (74%) не вітають застосування до злісних неплатників комунальних послуг такої санкції, як кримінальна відповідальність. З них відносяться до такої ініціативи «точно негативно» 47,8%, «швидше негативно» – 26,2% опитаних. Позитивне ставлення до такого покарання неплатників висловив кожен п`ятий українець (20,1%). З них відповідь «швидше позитивно» вибрали 15,5%, «точно позитивно» - 4,6% опитаних. Важко відповісти на це запитання 5,9% респондентів.

Більшість українців (79,4%) не схвалюють застосування до злісних неплатників комунальних послуг санкцій у вигляді конфіскації майна чи виселення з квартири. З них більше половини (52,8%) обрали відповідь «точно ні», а більше чверті (26,6%) – «швидше ні». Позитивно такі заходи оцінює 16,8% населення. З них 15,2% відповіли на запитання «швидше так», а 1,6% респондентів - «точно так». Важко відповісти на поставлене запитання 3,8% опитаних.

Велика частина громадян України (62,2%) вважає, що ухвалення нового Житлового кодексу ніяк не позначиться на якості житлово-комунальних послуг. Сподіваються, що в результаті ухвалення нового житлового кодексу якість послуг покращає 13,7% респондентів, а 9,6% висловили побоювання, що в цьому разі якість послуг погіршиться. Важко відповісти на це питання 14,5% громадян.

Більшість (69,1%) вважає, що слід посилити санкції до працівників ЖЕКів у разі невиконання ними своїх зобов`язань. При цьому 45,5% відповіли «точно так», 23,6% – «швидше так» на це запитання. Негативно до посилення санкцій стосовно працівників ЖЕКів ставляться 12,8% населення. З них 8,3% респондентів віддали перевагу відповіді «швидше ні», а 4,5% - «точно ні». Важко відповісти на це запитання 18,1% респондентів.

Інститут Горшеніна провів опитування на тему: «Ухвалення нового житлового кодексу в Україні» з 10 по 12 грудня. Всього було опитано 1200 респондентів, які проживають у багатоквартирних будинках України, в городах-мільйонниках: Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі і Львові, старше 18 років. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-2,8%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.