Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Після тривалої паузи МЗС України відреагувало на примітивний агітпроп Путіна

Імперія «Совок» 6247 переглядів

Опубліковано - 18.12.2010 13:05 | Всі новини | Версія для друку

Після тривалої паузи МЗС України відреагувало на примітивний агітпроп Путіна
Після тривалої паузи МЗС України відреагувало на примітивний агітпроп Путіна
У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що усі народи колишнього СРСР можуть вважати себе переможцями у Великій Вітчизняній війні.

Про це в коментарі УНІАН сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він зазначив, що в МЗС офіційно не коментують висловлювання прем’єр-міністра Російської Федерації Владіміра Путіна про те, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні, навіть якби Україна не входила до складу Радянського Союзу.

“Що стосується оцінок Великої Вітчизняної війни, то тут позиція України чітка, зрозуміла і непохитна: У Великій Вітчизняній війні фашизм перемогли всі народи Радянського Союзу, і відтак всі вони є народами-переможцями. Ми вшановуємо всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни, незалежно від їх походження та національності. Вони здійснили спільний подвиг в ім’я нашої свободи”, - наголосив Волошин.

Як повідомлялося раніше, 16 грудня під час спілкування з росіянами в прямому ефірі Путін заявив, що Росія перемогла б у Великій Вітчизняній війні, навіть якби Україна не входила до складу Радянського Союзу.

«Тепер з приводу наших відносин з Україною. Я дозволю з вами не погодитися, коли ви зараз сказали, що якби ми були розділені, ми не перемогли б у війні. Ми все одно перемогли б, тому що ми країна переможців», - заявив Путін, відповідаючи на питання одного з росіян.

За його словами, статистика часів Другої світової війни свідчить, що найбільших втрат зазнала саме РРФСР – більше 70%. «Це означає, що війна виграна, не хочу нікого кривдити, за рахунок індустріальних ресурсів РФ. Це історичний факт, це все у документах», - сказав він.

За словами Путіна, це зовсім не зменшує значення у спільній перемозі республік колишнього Радянського Союзу.

Речник МЗС України Олександр Дикусаров сказав, що у Міністерства закордонних справ України поки немає позиції стосовно висловлювання Путіна про перемогу Росії у Великій Вітчизняній війні і без участі України.

Від “Аратти”: власне кажучи, ми й не мали жодного сумніву, в тому, що сучасна українська влада по-холопськи обітре публічний плювок кремлівського пана. Бо інакше не можна розцінити напівофіційний коментар посадовця МЗС в дусі реліктового інтернаціоналізму.

Ми не збираємося сперечатися з очевидним: на фронтах військових дій СРСР і Третього Рейху воювали представники всіх народів, яких "ощасливила" більшовицька імперія. Відповідно до цього, логічно, що всі, хто був у війську - вважаються переможцями, так само як і ті, хто воював у німецькому тилу у лавах антинацистського спротиву.

Проте, це стосується не тільки СРСР, а й всіх країн антигітлерівської коаліції. І це - справдливо й чесно.

Не чесно й не справдливо вважати переможцем когось одного, а надто - по кількості трупів співвітчизників. Цим пишалася тільки більшовицька пропаганда і славні чекісти. Бо інкше ніяк було виправдати масові репресії проти власного народу, які безперервно тривали як на фронті, так і у радянському тилу. Бо інкше довелося б і публічно говорити й про бездарність і професійну непридатність командного складу армії, а відтак і гнилість та не життєздатність самої людожерської державної системи.

А це означало б, що чекістові Путіну довелось би покаятися перед російськими народами за гріхи його контори. Проте, повторимо, справа не в ньому, а в тих, хто керує нами і дозволяє усіляким імпортнім чекістам публічно опльовувати гідність своїх виборців.

Кому служить українська влада?
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.