Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Україні зростає насилля щодо журналістів

За право людини 4548 переглядів

Опубліковано - 21.12.2010 12:42 | Всі новини | Версія для друку

В Україні зростає насилля щодо журналістів
В Україні зростає насилля щодо журналістів
Українські журналісти вимагають від влади не чинити перешкод у їхній професійній діяльності.

Про це йдеться у заяві організації "Стоп цензурі", підтриманій "Репортерами без кордонів".

Журналісти також вимагають від влади "дати оцінку проявам свавілля представників силових органів та забезпечити нормальні умови роботи журналістів".

Від працівників правоохоронних органів вони вимагають "не застосувати силу до журналістів та громадян, здійснювати перевірку документів громадян виключно за їх підозри у вчиненні правопорушення та у відповідності до законів України".

Від прокуратури журналісти вимагають "ефективно, а не декларативно, розслідувати випадки перешкоджання журналістській діяльності та посилити нагляд за дотриманням прав громадян працівниками міліції".

Організації також висловили занепокоєння випадками насильства над журналістами, які сталися останнім часом в Україні.

"Змушені констатувати, що журналісти в Україні піддаються фізичному і психічному насильству в процесі виконання своїх професійних обов'язків... Така ситуація створює загрозу свободі слова, свободі зібрань та іншим правам людини, які реалізуються або захищаються за допомогою такої свободи", - заявляють вони.

У заяві також вказується на відсутність результатів розслідувань злочинів проти журналістів.

"Також ми переконані, що голова СБУ Валерій Хорошковський не виконав доручення президента провести розслідування переслідувань журналістів та фактів тиску", - вважають журналісти.

"Репортери без кордонів" підтримали заяву руху "Стоп Цензура", і закликали українську владу приділити всю необхідну увагу випадкам насильства над журналістами.

"Влада повинна дати чітко зрозуміти, що всіх нападників і убивць журналістів буде покарано. Навіть одне ефективне розслідування насильства проти журналістів могло би змінити ситуацію. "Репортери без кордонів" також хочуть нагадати українській владі про необхідність ставитись до журналістів у відповідності до законодавства", - заявили вони.

Міжнародна правозахисна організація сподівається, що уряд зробить усе необхідне, щоб гарантувати роботу журналістів, "нормальну для демократичної країни, особливо беручи до уваги той факт, що Україна є членом Ради Європи і підписала Європейську конвенцію прав людини".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.