Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Профспілки вважають стягнення пені з першого січня - незаконне

Добробут 4777 переглядів

Опубліковано - 22.12.2010 11:35 | Всі новини | Версія для друку

Профспілки вважають стягнення пені з першого січня - незаконне
Профспілки вважають стягнення пені з першого січня - незаконне
Ухвалення Верховною Радою 17 грудня змін до Закону «Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги» не дає законних підстав для того, щоб нарахування пені здійснювалося з 1 січня 2011 року.

Про це заявив заступник голови Національного форуму профспілок України Григорій Кабаченко, повідомила прес-служба НФПУ.

Він наголосив, що для правового забезпечення цієї процедури спочатку необхідно внести зміни в цілий ряд інших законодавчих актів.

Зокрема, за його словами, зміни повинні бути внесені у Закони «Про житлово-комунальні послуги», «Про теплопостачання», «Про питну воду та питне водопостачання» та ряд інших нормативно-правових актів. «Внесені зміни повинні чітко визначати розмір пені та її максимальну величину. Тільки після цього можна вести мову про можливість її нарахування та стягнення», - наголосив Кабаченко.

Як підкреслюють у НФПУ, на сьогодні єдиною підставою для нарахування пені може бути посилання на ст. 20 Закону «Про житлово-комунальні послуги», в якій зазначено, що пеня може стягуватися лише у випадку, якщо це передбачено законом чи договором між надавачем відповідних послуг та споживачем.

З огляду на це, профспілки звертаються до всіх громадян України бути пильними та не підписувати договорів з житлово-комунальними установами до моменту законодавчого врегулювання питання щодо розміру пені. Різні цифри, що стосуються нарахування пені і називаються сьогодні у ЗМІ, не мають під собою правових підстав, наголосив Кабаченко, оскільки містяться лише в законодавчих актах, які пройшли перше читання у Верховній Раді і поки що не були прийняті в остаточному варіанті.

Як повідомлялося раніше, 13 листопада 1996 року Верховною Радою України був прийнятий Закон «Про тимчасову заборону стягнення з громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги» - квартплату, водопостачання, газ, електричну та теплову енергію, водовідведення, утримання та експлуатацію житла та прибудинкових територій, сміттєзбирання, ліфтове господарство. Рішення парламенту ґрунтувалося на тому, що держава не виконувала своїх зобов`язань з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших грошових виплат населенню.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.