Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чиї інтереси реалізує реформа вуглепрому?

Влада 3399 переглядів

Опубліковано - 27.12.2010 10:32 | Всі новини | Версія для друку

Чиї інтереси реалізує реформа вуглепрому?
Чиї інтереси реалізує реформа вуглепрому?
Експерти вугільної галузі та громадські активісти наполягають на широкому громадському обговоренні реформи вугільної галузі. Інакше вона може призвести до корупції та жахливих соціальних наслідків.

Реформа, розрахована на п’ять років, передбачає, що збиткові підприємства мають бути ліквідовані, а перспективні - перейти в приватну власність. Практичні кроки з реформування галузі мають розпочатися з 2011 року. До кінця ж 2010 року Мінвуглепром повинен визначити основні кроки реформи та спрогнозувати подальший розвиток вугільної галузі.

Проблема ж у тому, що реформу проводять кулуарно. Експерти, профспілки, громадськість шахтарських місточок і, власне, самі шахтарі будуть лише її пасивними свідками, зазначив в інтерв’ю Deutsche Welle співавтор проекту "Громадський контроль за діяльністю органів виконавчої влади у сфері реструктуризації вугільної галузі в Україні" Станіслав Федорчук.

Соцопитування шахтарів

Тим часом громадськість не лише хоче знати, скільки коштів виділяється, зокрема, на створення нових робочих міст для шахтарів, яких звільнять після закриття шахт, а й контролювати, наскільки прозоро ці кошти розподілятимуться, каже Федорчук.

У рамках проекту "Громадський контроль" передбачено проведення соціологічних опитувань шахтарів щодо їхньої оцінки дій уряду, підкреслив експерт.

Федорчук нагадав про сумний досвід "реструктуризації" вугільної галузі, яка "призвела до вмирання шахтарських поселень", а безробітні шахтарі знайшли собі "нову" роботу на нелегальних копанках.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.