Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці скептично оцінюють рік, що минає

Громадська думка 6901 перегляд

Опубліковано - 28.12.2010 15:14 | Всі новини | Версія для друку

Українці скептично оцінюють рік, що минає
Українці скептично оцінюють рік, що минає
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що 2010 рік розпочинався як рік надії і сподівань, а завершився як рік розчарувань і недовіри.

Про це він завив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

“Цей рік позначився як рік розчарування та недовіри, хоча починався як рік сподівань”, - сказав Томенко. Віце-спікер зауважив, що це підтверджують результати всеукраїнського опитування стосовно оцінки громадянами подій року, що минає, яке провело «Українське демократичне коло» на замовлення Інституту політики.

Так, за словами Томенка, лише 9,6% громадян вважають, що нинішній рік для України був хорошим, натомість, відносна більшість українців (45%) вважає, що цей рік був для країни поганим. При цьому, додав він, 39,3% опитаних дотримуються думки, що 2010 рік був для України ані хорошим, ані поганим.

Водночас, більш загрозливою, на думку віце-спікера, є тенденція до тотальної недовіри. За його словами, нині суспільство не довіряє значною мірою і владі, і опозиції. Він наголосив, що громадяни не довіряють судам, місцевій владі, правоохоронним органам тощо. Влада ж в свою чергу не довіряє українським журналістам, експертам тощо. В той же час Томенко звернув увагу на те, що «фактично сьогодні країна живе в системі не лише недовіри, а й відсутності стратегії оптимістичного розвитку». «Тобто всі хочуть, щоб життя покращилося, але ніхто не бачить коли ця оптимістична модель запрацює», - додав він.

За словами Томенка, сьогодні суспільство для себе визначило три своєрідні країни: країна, де владу вважають меншим злом, а опозицію більшим, країна, де опозиція – менше зло, а влада – більше і країна, де і влада, і опозиція – велике зло. Віце-спікер наголосив, що якщо перша і друга країна – розподіл країни на відносних прихильників і противників – не є новиною, то історія з третьою країною, яку він умовно назвав «країна проти всіх», – є новою тенденцією в українській політиці. Крім того, за його словами, розчаруванням можна назвати і те, що опозиція не вибудувала єдиної системної логіки в своїй поведінці. “Ті чи ніші опозиційні лідери на тих чи інших каналах радіють з того, що посадили того чи іншого опозиціонера з іншої партії”, - додав він.

Томенко також додав, що негативом є і відсутність на політичному рівні режиму стримування та противаг. Крім того, додав він, цей рік можна охарактеризувати як рік втратити парламентаризму.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.