Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що чекає гривню у наступному році?

Економіка 4790 переглядів

Опубліковано - 28.12.2010 15:57 | Всі новини | Версія для друку

Що чекає гривню у наступному році?
Що чекає гривню у наступному році?
Український уряд прогнозує стабільну гривню протягом 2011 року. Натомість низка експертів вважають, що НБУ поступово здешевлюватиме гривню в інтересах експортерів.

Гривні ніщо не загрожує, адже валютні резерви Нацбанку виросли з 24 мільярдів до 34 мільярдів доларів, заспокоїв українців Микола Азаров. Прем’єр запевняє, що всі державні видатки і валютні резерви країни під контролем. За його словами, якщо додати до цього близько 3 мільярдів доларів валютних резервів самого уряду, то Україна вже "випередила докризовий рівень".

Нестабільності вимагає МВФ?

Втім, старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь вважає, що в 2011 році гривня більш "коливатиметься", аніж цього року, оскільки Україна повинна буде виконати вимогу МВФ щодо запровадження в країні "гнучкого" курсу національної валюти.

Ослаблення гривні буде на рівні 3%, каже експерт. "Укріплення гривні, в принципі, можливе, але коректно для України було б зараз проводити поступове її ослаблення. Принаймні до тих пір, поки ми вийдемо на позитивний поточний баланс",- наголошує Жолудь. Президент Європейської бізнес-асоціації, керуючий директор Dragon Capital Томаш Фіала наголошує, що українці мають звикнути, що курс гривні відтепер буде "плаваючим".

Гривню підлаштовуватимуть під експортерів

Фінансовий аналітик рейтингової агенції "Експрес-рейтинг" Віталій Шапран переконаний, що оптимальний варіант для всіх буде гривня, яка коштуватиме 8 гривень за долар "плюс-мінус 5%". "Допоки Україна співпрацює з міжнародними фінансовими організаціями, у гривні у 2011 році буде безхмарне майбутнє",- сказав Deutsche Welle Віталій Шапран.

Кілька місяців нового року українська валюта буде підтримуватися за інерцією, а потім важко спрогнозувати її майбутнє, адже воно залежатиме від політики НБУ. Тим часом новий голова Нацбанку не окреслив подальші перспективи гривні, вважає виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень "CASE Україна" Дмитро Боярчук. "Новий голова НБУ пан Арбузов на якомусь етапі може підтримувати інтереси великих експортерів. А їм, як правило, вигідна або шокова девальвація, або повільна".

Боярчук прогнозує, що у 2011 році, попри запевнення уряду, валютні резерви скорочуватимуться, і поповнювати їх можна буде або новими кредитами МВФ, або іншими зовнішніми запозиченнями.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.