Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто в світі найщасливіший?

Світ навколо нас 6111 переглядів

Опубліковано - 29.12.2010 23:41 | Всі новини | Версія для друку

Данці та швейцарці вважають себе найщасливішими націями
Данці та швейцарці вважають себе найщасливішими націями
Найщасливішими людьми вважають себе жителі Данії та Швейцарії, з’ясували соціологи. 78% учасників опитування, проведеного у грудні Інститутом вивчення громадської думки Isopublic у цих країнах, визнали себе задоволеними життям.

До найщасливіших наближаються й інші європейці - фіни, австрійці, бельгійці, а також жителі великих і розвинених країн світу, таких як Канада та США. Україна до топ-10 щасливих країн не потрапила, повідомляє швейцарська російськомовна "Наша Газета".

Дослідження проводилося з 15 по 21 грудня. Респондентам треба було відповісти лише на одне запитання: "Наскільки Ви щасливі в житті, визначте за шкалою від 1 до 10 балів".

Одиниця означала "абсолютно незадоволений", а 10-бальна оцінка - "абсолютно задоволений". Згідно з дослідженням, рівень щастя у світі розподіляється таким чином:

8,3 бала - Швейцарія та Данія;

7,9 бала - Фінляндія;

7,8 бала - Канада;

7,7 бала - Австралія;

7,6 бала - Австрія;

7,5 бала - Бразилія;

7,4 бала - США;

7,3 бала - Бельгія;

7,1 бала - Німеччина та Велика Британія;

6,7 бала - Італія;

6,6 бала - Франція;

6,4 бала - Греція;

6,3 бала - Китай.

Серед щасливчиків виявилася однакова кількість молодих і літніх жителів, німецькомовних та уродженців Романдскої Швейцарії, і навіть між чоловіками і жінками практично не було різниці. Середньостатистичний результат по Швейцарії був зафіксований на рівні 8,29 балів - так само щасливі жителі Данії. При цьому 64% опитаних висловили сподівання, що до кінця 2011 року рівень їхнього щастя збережеться на колишньому рівні.

Як зазначає NEWSru.ua, згідно з іншим рейтингом, найщасливішою країною в світі також є Данія. Слідом за нею йдуть відповідно Фінляндія, Норвегія і Швеція з Нідерландами. Останнє, 155-те місце - у Того. США посіли 14-те місце, Великобританія - 17-те. Найкращий результат серед країн СНД - у Туркменістану, який ділить 18-те місце з Мексикою. Про такий результат опитувань компанії Gallup повідомляє журнал Forbes.

Україна в рейтингу посідає лише 73-тє місце, розділивши його з ПАР, Ліваном, Росією, Румунією та Словаччиною. Бєларусь і Косово поділяють 54-ту позицію.
Позанаукова формула щастя
Позанаукова формула щастя
Як же стати щасливим?

Професор соціології з університету Цюріха Бруно Фрай запропонував увазі читачів швейцарської газети Blick дванадцять наукових порад, як стати щасливим, констатувавши чинники, які нас такими роблять.

Отже, щастя - питання генів, виграш у лотерею може породити короткочасний сплеск достатку, а от відчувати себе довгий час задоволеними здатні далеко не всі люди.

Старійте швидше, - виявляється, найбільш щасливими відчувають себе діти і люди похилого віку, так як в середині життя людина змушена вирішувати занадто велику кількість проблем у родині й на роботі.

Одружені щасливіші за одинаків - це вже давно доведено науково.

Однак і розлучення - не кінець життя, і 2 роки після розлучення людина знову відчуває себе так само позитивно, як і за 2 роки перед цим рішучим кроком.

Гроші самі по собі не гарантують щастя, але тісно з ним пов'язані: задоволені життям люди заробляють більше.

Батьки люблять повторювати, що їхнє щастя в дітях - психологи ж стверджують, що справжнє батьківське щастя починається, коли діти залишають сімейне гніздечко і починають жити самостійно.

Здорові люди в принципі мають більше передумов відчувати себе щасливими, однак хворі, які йдуть на поправку, переганяють їх за рівнем оптимізму.

Корисно допомагати іншим - це сприяє відчуттю особистої потрібності і щастя!

Ті, хто голосує на виборах і референдумах, уявляють себе більш значними особистостями, на відміну від тих, хто не має політичних поглядів.

Незалежні підприємці більш щасливі, ніж ті, хто працює на начальника.

А найщасливішими стають ті, хто спочатку не ставлять високо планку вимог до життя: таким чином, коли бажання збуваються, є привід для радості.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.