Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Московські попи будують “рускій мір” на гроші, вкрадені у громади?

Захист держави Регіон: Херсонська область 12269 переглядів

Опубліковано - 6.01.2011 15:35 | Всі новини | Версія для друку

Московські попи будують “рускій мір” на гроші, вкрадені у громади?
Московські попи будують “рускій мір” на гроші, вкрадені у громади?
У Херсонській області в 2011 році планують добудувати Свято-Андріївський кафедральний собор УПЦ МП у Новій Каховці за кошти держбюджету.

Про це сказано в Програмі соціального й економічного розвитку Херсонської області на 2011 рік, яку затверджено облрадою на сесії 29 грудня.

Зокрема, планується, що впродовж 2011 року з держбюджету на добудову собору надійде 1,54 млн. грн.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України своєю постановою № 472 від 14 червня 2010 р. вирішив виділити Новій Каховці зі Стабілізаційного фонду державного бюджету 2010 року 1,4 млн. грн. на добудову кафедрального Свято-Андріївського собору Новокаховської і Бериславської єпархії. Кошти повинні були бути виділені у вигляді субвенції міському бюджету на безповоротній основі.

Цей православний собор споруджується на території колишнього парку, що знаходиться за СШ №3 із 1998 року. При будівництві собору загинув його перший настоятель. У грудні 2009 року собор відвідав Президент України Віктор Янукович.

Проте, як повідомило кореспонденту УНІАН джерело в Херсонській облдержадміністрації, зазначена постанова КМУ викликала потік невдоволення зі сторони прихожан інших конфесій області. В результаті, кошти для добудови собору в 2010 році до Нової Каховки так і не надійшли.

Від “Аратти”: як загальновідомо, екс-прем'єра Юлію Тимошенко притягують до кримінальної відповідальності за своєчасну виплату пенсій та закупівлю машин "швидкої допомоги" для сільських лікарень.

З чинного заколнодавства відомо також, що церква в Україні відділена від держави і має фінансуватися виключно за пожертви вірян.

Президент України Віктор Янукович полюбляє повторювати, що закон один для всіх. Отже, чи не настав час ГПУ надати правову оцінку постанові КМ № 472 від 14 червня 2010 р.? Адже очевидно, що кошти Стабілізаційного фонду аж ніяк не можуть використовуватися для будівництва церков УПЦ МП.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.