Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українську бібліотеку у Москві обіцяють більше не чіпати

Світ навколо нас 5554 перегляди

Опубліковано - 8.01.2011 15:45 | Всі новини | Версія для друку

Українську бібліотеку у Москві обіцяють більше не чіпати
Українську бібліотеку у Москві обіцяють більше не чіпати
Українська бібліотека в Москві функціонує в робочому режимі і свою діяльність не припиняла.

Про це повідомили у прес-службі Генерального консульства Росії у Львові.

"У зв'язку з нагнітанням обстановки навколо питань функціонування Бібліотеки української літератури в Москві Генеральне консульство Росії у Львові інформує, що на сьогоднішній день зазначена Бібліотека функціонує в робочому режимі і свою діяльність не припиняла. При цьому мови про закриття Бібліотеки або зміну її статусу та функціонального напряму не йде", - зазначено у повідомленні.

Зазначимо, як випливає з результатів бесіди заступника Міністра закордонних справ Росії Карасіна з Послом України в Росії Єльченко, що відбулася 29 грудня 2010 р. у Москві, Російська сторона вважає важливою роботу Бібліотеки української літератури в Москві з розповсюдження художніх творів українських письменників і поетів. У ході цієї бесіди особливо було підкреслено, що зазначена Бібліотека покликана зміцнювати дружбу і повагу між українцями і росіянами.

23 грудня відділ боротьби з екстремізмом МВС РФ під час обшуку вилучив з Бібліотеки української літератури у Москві понад 50 книжок для проведення психолого-лінгвістичної експертизи. Працівники міліції в електронному каталозі набрали слово "націоналізм" і вилучили всі видання, у яких було виявлене це слово.

Це, зокрема, книжки про митрополита Андрія Шептицького, про ОУН-УПА, про діяльність руху "Пора", а також примірники газет "Нація і держава", "Шлях перемоги", "Українське слово". У список також потрапило видання "Національна безпека України" тощо.

26 грудня директор бібліотеки Наталія Шаріна повідомила, що після цього бібліотека опечатана і закрита. За її словами, 24 грудня у бібліотеці пройшов другий обшук, внаслідок якого були вилучені жорсткі диски з комп'ютерів, а також читацькі квитки.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.