Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Азарова кажуть, що тарифи на послуги ЖКГ зростуть лише на 35%

Добробут 4286 переглядів

Опубліковано - 10.01.2011 10:56 | Всі новини | Версія для друку

У Азарова кажуть, що тарифи на послуги ЖКГ зростуть лише на 35%
У Азарова кажуть, що тарифи на послуги ЖКГ зростуть лише на 35%
У Кабінеті міністрів інформацію про підвищення комунальних платежів для українців втричі назвали провокацією.

Нагадаємо, голова Нацфоруму профспілок України (НФПУ) Мирослав Якібчук нещодавно заявив, що сім'я середнього українця з трьох осіб викладе у 2011 році за «комуналку» на 1700 гривень більше, ніж торік. В інтернеті відразу з'явилися страхітливі новини про те, що тарифи зростуть у три рази, а суму у 1700 гривень нібито потрібно буде платити кожен місяць.

За словами керівника прес-служби НФПУ Юлії Іванової, розрахунки зроблені на підставі постанови Нацкомісії з регулювання енергетики (НКРЕ), що набула чинності з 1 січня. Згідно з нею вартість 1 гігакалорії тепла збільшена на 35%, так і виходячи з прогнозованого підвищення ціни газу і електроенергії для населення. Так, сім'я із трьох осіб буде платити не 361 гривню, а на 169 гривень більше.

У Кабміні триразове подорожчання газу назвали провокацією. «На сьогодні факт — лише те, що з 1 січня на 35% подорожчало тепло, все інше — провокація», — різко відреагував на заяву НФПУ прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко.

Керівництво НКРЕ вчора було недоступним для коментарів, але джерело видання в комісії повідомило: питання підвищення цін на газ і світло для населення не розглядається. «Підняття вартості електроенергії для населення в Міненерго обговорювали приблизно рік тому, але питання було знято як несвоєчасне у зв'язку з підвищенням цін на газ — подвійного удару по гаманцю люди не витримають», — роз'яснив нам незалежний експерт Валентин Землянський.

У теж час, за прогнозами НФПУ, вже з 1 квітня газ може зрости в ціні на 50%, інакше МВФ може не дати Україні третій транш кредиту.

Нагадаємо, перше підвищення вартості побутового газу на 50% відбулося 1 серпня 2010 року.

НФПУ у серпні звернувся із позовом про скасування постанови НКРЕ N812 від 13 липня 2010, якою були підвищені ціни на газ для населення. Перше засідання у цій справі відбулося 16 вересня 2010 року.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.