Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВС перетворюють в НКВД? З будинку голови “Тризуба” міліція забрала націоналістичні книги й одяг

Назад в СРСР 9307 переглядів

Опубліковано - 11.01.2011 15:03 | Всі новини | Версія для друку

МВС перетворюють в НКВД? З будинку голови “Тризуба” міліція забрала націоналістичні книги й одяг
МВС перетворюють в НКВД? З будинку голови “Тризуба” міліція забрала націоналістичні книги й одяг
Ввечері у понеділок, 10 січня, працівники Тернопільського УБОЗу провели обшук в будинку голови тернопільського “Тризубу” Василя Лабайчука.

Про це Gazeta.ua повідомив його батько Іван Лабайчук.

"Міліціонери показали документи на обшук, підписані суддею з Запоріжжя. До обшуку залучили собаку. Передивилися все - хату, сарай, гараж. Нічого протизаконного не знайшли, і, слава Богу, нічого не підкинули. Проте вилучили багато книжок і речей сина. Забирали такі речі, що мені здалося, ніби ми в 37-ому році", - розповів він.

За словами батька, міліціонери забрали з хати кілька десятків книг і брошур. Зокрема, в протоколі обшуку вписані вилучені книги "Українські січові стрільці", "Співаник українського націоналіста", "Роман Шухевич у документах", "Степан Бандера - символ революційної безкомпромісності" та інші. Міліціонери забрали з дому "тризубівця" його шапку, штани і кілька футболок, зокрема з написом "Я живу на своїй, Богом даній землі".

На думку Івана Лабайчука, міліціонери записали в протокол обшуку багато речей, які взагалі не стосуються громадської діяльності сина. Так, правоохоронці забрали з собою непрацюючу флеш-карту батька та брошуру "Кокошинцям -360" - про історію села в Гусятинському районі. Правоохоронці вручну переписали всі телефонні номери з телефону батька "тризубівця".

"У мене вдома проводять обшук. Я досі не знаю, де мій син. Міліціонери, які були при обшуку, на це питання мені не відповіли. Тільки говорили, що з ним все нормально і він нагодований. Я написав в райвідділ заяву про зникнення сина", - сказав Іван Лабайчук.

Нагадаємо, Всеукраїнська організація "Тризуб" імені Степана Бандери заперечує своє відношення до підриву пам'ятника Сталіну у Запоріжжі. Разом з тим, за кілька днів до цього вибуху, її активісти зрізали пам'ятнику голову і взяли на себе за це відповідальність.

Напередодні міліція затримала 9 "тризубівців" з автоматом і пістолетами. Ті, у свою чергу, заявляють, що зброю їм підкинули.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.