Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перший рік керівництва державою команди проФФесіоналів коштував 106 тисячам українців втрати засобів для існування

Добробут 3773 перегляди

Опубліковано - 13.01.2011 10:32 | Всі новини | Версія для друку

Перший рік керівництва державою команди проФФесіоналів коштував 106 тисячам українців втрати засобів для існування
Перший рік керівництва державою команди проФФесіоналів коштував 106 тисячам українців втрати засобів для існування
У 2010 році Україна втратила 106 тис. робочих місць.

Про це заявив голова правління Пенсійного фонду Борис Зайчук.

Найбільше, за його словами, постраждала будівельна галузь, яка спричинила за собою звільнення в суміжних галузях.

Також скоротилася кількість робочих місць у 2010 році в таких галузях, як хімічна, металургійна.

У першу чергу, за словами Зайчука, скорочення торкнулися бюджетної сфери і держслужбовців.

"Нас радує, що значно наростили (робочі місця) десь на 10-20 тис. Черкаська область, Чернігівська, Одеська, Харківська, а також Вінниця та Тернопіль. Основна маса дала плюс" - сказав він.

За словами голови правління Пенсійного фонду, в 2009 році, кількість робочих місць в Україні скоротилася на 978 тисяч.

Відзначимо, що за словами експертів, у 2011-му році шукати роботу стане простіше, вакансії стануть помітно цікавішими, а зарплати помітно зростуть.

Від “Аратти”: ми не схильні поділяти оптимізму експертів, оскільки володіємо достовірною інформацією щодо реальних умов ведення бізнесу в Україні.

2009 рік - був роком кризовим, і тому, збільшення безробіття - цілком закономірне явище. Проте, нам не вдалося знайти даних, наскільки зросла кількість робочих місць у минулому році, коли від чарівної палички команди Януковича країна миттєво почала виходити з мертвої петлі.

Більш того, ухвалений парламентом Податковий кодекс, що вже загальновідомо, є по суті фіскальним. Згідно з об'єктивними економічними законами, завищення державної фіскальної функції засвідчує не про економічне зростання, а навпаки - про поступову стагнацію продуктивних сил, зниження прибутків суб'єктів підприємницької діяльності, згортання легальної підприємницької ініціативи.

Другим свідчення економічної міфології чинної влади є стрімке зростання державних боргових зобов'язань. Бо економічне зростання, тобто збільшення виробництва товарів і послуг має збільшити надходження від податків. Тут існує пряма залежність. Натомість саме цього ми не спостерігаємо, бо зростає дефіцит бюджету, тобто видатки значно перевищують доходи, що є ще однією ознакою наростання кризових макроекономічних явищ, які в свою чергу є прямим віддзекаленням стану фінансового "здоров'я" суб'єктів підприємницької діяльності.

Таким чином, ми не маємо підстав стверджувати, що цей рік стане роком підприємницького буму, а це означає, що кількість українців, позбавлених державою можливості працювати і заробляти хоч якісь гроші для своєї родини буде зростати.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.