Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Учителька замучила 12 щурів, але відучила дітей від чіпсів і сухариків

Охорона здоров`я 10300 переглядів

Опубліковано - 14.01.2011 00:17 | Всі новини | Версія для друку

Вчителька хімії довела шкоду улюбленої їжі більшості українських школярів.
Вчителька хімії довела шкоду улюбленої їжі більшості українських школярів.
У дніпропетровській школі № 25 вчителька хімії разом з учнями вирішили провести незвичайний експеримент з улюбленою їжею школярів – чіпсами та сухариками. У якості піддослідних обрали 12 гризунів.

Експеримент проводиться з 1 вересня. 20 щурів, розділених на 4 групи, годували різними продуктами - 1 група отримувала овочі і злаки, 2 - те ж саме, але з додаванням глутамату натрію (Е621), 3 - тільки чіпси і 4 - сухарики з супермаркету.

«Коли дітям кажеш, що чіпси шкідливі для здоров’я, вони все одно їх їдять, – стверджує вчитель хімії та основ здоров’я Тетяна Дейнега. – Я вирішила, що діти повинні побачити на власні очі, що буде відбуватися зі здоров’ям гризунів після вживання сухариків і чіпсів» наводить слова вчительки ZIK.

За словами Тетяни Дейнеги, щури, яких годували сухариками, на двадцятий день стали один за одним вмирати. Перед смертю вони осліпнули й облисіли. Пізніше експертиза показала – тварини померли від цирозу печінки, серйозного порушення травлення і сітківки ока.

«Печінка цих тварин стала жовтуватою. Це означає, що її клітини стали наповнюватися жировими крапельками і гинути», – пояснив кандидат ветеринарних наук Валентин Єфімов. Не кращий стан був і у тих щурів, які їли сухарі. Гризуни з третьої групи, їли їжу, приправлену глутаматом натрію, стали агресивними і залежними. І лише ті, хто харчувався зерном та овочами, почувалися чудово.

Після експерименту школярі повідомили, що чіпси і сухарики більше ніколи не будуть їсти.

«Оскільки кожна дитина буває в моєму кабінеті з 5 по 11 клас, вони мали можливість бачити всіх цих тварин. Особливо явна шкода від їжі була у чіпсовій групи - у них шерсть порідшала, стала жовтуватого кольору, у них з'явився некроз кінцівок - язика, підборіддя - це було видно неозброєним оком. У них зменшилася вага, весь їхній вигляд був досить жалюгідний. І багато дітей це бачили. Ще не маючи результатів розтину і гістології, багато дітей вже сказали, що чіпсів є вони більше не будуть», - цитує вчительку “Новий міст”.

«Мені дуже шкода щурів, але продукти, якими ми їх годували, вживають і люди, а людей мені шкода ще більше», – розповіла школярка Марія Каширіна.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.