Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


50 нардепів написали Януковичу про те, як влада творить рускій мір

Влада 3651 перегляд

Опубліковано - 17.01.2011 15:32 | Всі новини | Версія для друку

50 нардепів написали Януковичу про те, як влада творить рускій мір
50 нардепів написали Януковичу про те, як влада творить рускій мір
50 народних депутатів України від двох опозиційних фракцій та позафракційні, звернулися до Президента Януковича з вимогою припинити дискримінацію з боку влади українських церков.

Про це повідомив ініціатор звернення, лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко.

«Ми, народні депутати України, глибоко стурбовані підтримкою Вами як главою Української держави, а також очолюваною Вами владою в цілому, лише однієї релігійної організації – Української Православної Церкви в підпорядкуванні Московського Патріархату (УПЦ-МП). При цьому, всупереч нормам Конституції та Законів України, інші релігійні організації, що об’єднують мільйони українців, зазнають демонстративної зневаги та дискримінації з боку влади», - зазначається у зверненні.

Автори звернення переконанні, що спроби української влади фактично визнавати лише одну церкву все більше загрожують підірвати хитке міжконфесійне порозуміння, спровокувати в країні релігійну напругу. «Власне така напруга вже виникає через спроби внести вибухонебезпечні зміни до Закону «Про свободу совісті та релігійні організації», необґрунтовано виселити українські музеї з території української святині – Києво-Печерської Лаври, обговорення можливості передачі винятково УПЦ-МП храму Святої Софії – найбільшої спільної християнської святині України», - говориться в тексті зверненні.

Також в зверненні зазначається, що «досі не отримали належної оцінки дії правоохоронних органів, які 27-28 липня 2010 р. чинили перешкоди приїзду віруючих Київського Патріархату на святкування Дня Хрещення Київської Русі. У Донецькій, Луганській, Київській, Вінницький та інших областях представники державної виконавчої влади під час зустрічей із українським православним духовенством закликають священиків переходити в підпорядкування Московському патріархату, влада також цілеспрямовано обмежує доступ УПЦ-КП до проведення відправ у Збройних Силах, на цвинтарях (як це сталося в Києві), штучно створюючи умови для домінування лише однієї релігійної організації».

З огляду лише на невелику частину викладених нами тривожних фактів, автори звернення закликають Президента України невідкладно налагодити державно-церковний діалог, шляхом проведення особистих зустрічей із представниками Всеукраїнської Ради Церков, з предстоятелями Української Православної Церкви – Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Української Автокефальної Православної Церкви та інших релігійних організацій, що діють в Україні; припинити будь-які спроби влади як шляхом зміни законодавства, так і через конкретні дискримінаційні дії виконавчої влади на центральному й місцевому рівні створити штучні преференції лише для однієї релігійної організації; забезпечити об’єктивне розслідування фактів тиску на представників УПЦ-КП, перешкоджання в проведенні релігійної діяльності, рейдерського захоплення храмів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.