Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Теракт у Макіївці. Хорошковский заспокоює: вибухів більше не буде

Кримінал 4486 переглядів

Опубліковано - 20.01.2011 21:20 | Всі новини | Версія для друку

Валерій Хорошковський і Анатолій Могильов
Валерій Хорошковський і Анатолій Могильов
Голова СБУ Валерій Хорошковський запевнив жителів Макіївки, що вони «можуть спати спокійно», оскільки можливість повторних вибухів у місті відвернено.

Про це керівник СБУ заявив сьогодні на прес-конференції в місті Макіївці.

«Хочу сказати городянам, що на сьогодні вони можуть спокійно спати, спокійно водити дітей до дитсадків і шкіл. На сьогодні ми не бачимо проблем. Ми задіюємо всі можливі механізми для того, аби повторення даних вибухів не було», - сказав Хорошковський.

Він наголосив, що після перших двох вибухів, які були «невеликої потужності», правоохоронцями була виконана величезна робота в рамках відкритої кримінальної справи за статтею «тероризм».

«Ми не можемо на сьогодні розповідати, безперечно, про деталі розслідування, що проводиться, з абсолютно зрозумілих причин. Єдине, що можу сказати, що у нас достатньо матеріалу для того, аби проводити ці розслідування, - розповів голова СБУ, - Після отримання первинної інформації було виконано величезну роботу і співробітниками МВС, і співробітниками Служби безпеки з виявлення можливих вогнищ вибуху».

«На сьогодні можу з упевненістю сказати, що дана робота засвідчила, що у всіх місцях, де можливе скупчення людей, де, знову ж вказні в записці, були передбачувані місця, ця інформація не підтвердилася», - наголосив Хорошковський.

Він відзначив, що основною версією злочину розглядається вимагання грошових коштів. «Очевидно, що з тих матеріалів, які у нас є, первинна версія – це, перш за все, версія, пов`язана з фінансовими ресурсами, з бажанням одержати певну суму грошей», - сказав голова СБУ.

Він наголосив, що ніякої закономірності в проведених вибухах правоохоронці не бачать. «Ніякої закономірності у вибухах немає», - сказав Хорошковський. Але при цьому він додав: «На мій погляд, близькість вибухів до органів влади (до будівлі міськвиконкому) якраз повинно було підкреслити ось цю необхідність вимагати певну фінансову суму».

Він не вдався до уточнення, хто вимагав гроші і не сказав, про яку конкретну суму йдеться. «Від якої особи (написана записка з вимогою про гроші) – не вказано, це звернення до органів влади. Говорити про суму не принципово, але гроші вимагали чималі», - сказав Хорошковський.

«Для нас, для операції, що її ми проводимо, найголовніше – це життя і здоров`я людей. І це сьогодні для нас пріоритет і всі наші дії пов`язані з цим», - ще раз запевнив керівник СБУ.

Як повідомлялося раніше, сьогодні вранці в Макіївці пролунали два вибухи - біля торгового центру і біля центрального входу в адміністративну будівлю держпідприємства "Макіїввугілля". В результаті обох вибухів постраждалих немає. Поблизу одного з місць вибуху на стіні був виявлений прикріплений конверт, в якому містилася вимога виплатити велику суму грошей «від людей, які відомі в Макіївці». У листі також вказані механізми і порядок передачі грошей. Також невідомі погрожують, що в разі невиконання вимог сьогодні о 17.00 в різних місцях Макіївки пролунає ще п’ять вибухів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.