Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Макіївці насправді вибухнуло невдоволення владою

Політика 5526 переглядів

Опубліковано - 21.01.2011 11:23 | Всі новини | Версія для друку

У Макіївці насправді вибухнуло невдоволення владою
У Макіївці насправді вибухнуло невдоволення владою
Основна причина вибухів у Макіївці - це людське невдоволення, яке є дуже небезпечним і дестабілізаційним для країни.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив екс-заступник голови СБУ, колишній голова управління Служби безпеки у Донецькій області Олександр Скіпальський.

Водночас, за його словами, важко сказати, у чому саме полягає це невдоволення, не маючи матеріалів на руках і не оглянувши місце подій. "Всі інші ствердження - це піар, голослівність і непрофесіоналізм", - вважає Скіпальський.

"Поки не буде досліджено, наприклад, які вибухові матеріали було використано, ніхто сьогодні не скаже, чиє саме це невдоволення проявилось. Окрім хіба що екстрасенса. Якщо це був пластит - то це одне, якщо амоніт, якого повно в кожній шафці - то це вже інша справа", - додав експерт.

Водночас, він припустив, що наслідки від цих вибухів можуть бути різними в залежності від характеру злочину. "Якщо це елементарний кримінальний шантаж для того, щоб отримати викуп - то тут можливі одні наслідки. Якщо це спроба дестабілізувати ситуацію, то, як наслідок, може виникнути початкова стадія закручування гайок за російським сценарієм. Якщо це було зроблено якимсь угрупуванням з політичних міркувань, я не виключаю терористичну оцінку", - уточнив екс-заступник голови СБУ.

На його переконання, у будь-якому разі такі інциденти небезпечні, непотрібні, такі, що дестабілізують ситуацію.

"А тим більше на фоні того, що відбувається в країні зараз. Як версію, можна припустити, що це все "звєнья одной цепі". Але це тільки версія, бо стверджувати таке не можна, поки немає матеріалів", - резюмував Скіпальський.

Нагадаємо, вчора вранці в Макіївці було підірвано будівлю ДП "Макіїввугілля" і Торговий дім "Голден Плаза". Відповідальність за вибухи взяли на себе невідомі, які через лист повідомили, що підірвуть ще кілька будівель у Макіївці, якщо їм до 17 години не заплатять €4 млн.

Пізніше джерела повідомили, що у Макіївці перед часом, який зазначили у своїй записці терористи (тобто – перед 17.00), сапери знайшли ще дві бомби.

Водночас, обіцяних вибухів о 17.00 не відбулося, а серед журналістів почала поширюватися інформація, що влада заплатила терористам необхідну суму. Однак це спростував голова СБУ Валерій Хорошковський, який заявив, що гроші вимагачі не отримали.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.