Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Реформа” від однопартійців проФФесора. “Могилянку” хочуть понизити до коледжу

Освіта 9447 переглядів

Опубліковано - 21.01.2011 16:20 | Всі новини | Версія для друку

“Реформа” від однопартійців проФФесора. “Могилянку” хочуть понизити до коледжу
“Реформа” від однопартійців проФФесора. “Могилянку” хочуть понизити до коледжу
Норма нового законопроекту “Про вищу освіту”, що визначає статус вузів виключно за кількістю студентів, може позбавити Києво-Могилянську академію статусу університету.

Про це на прес-конференції 20 січня заявив представник студентської колегії НаУКМА Єгор Стадний.

Проблема в тому, що згідно з законопроектом "класичний" університет буде вважатися таким, якщо на його денному відділенні навчається не менше 10 тисяч студентів, а "профільним" зможе називатися той вуз, який налічує не менше 6 тисяч студентів. У Києво-Могилянці їх майже в два рази менше.

"Кількісно-профільний підхід в законопроекті, зареєстрованому Єфремовим, Луцьким і компанією, суперечить здоровому глузду. Адже з цієї класифікації Могилянка не може називатися академією, а відноситься до категорії коледжів. Це не вкладається в голові жодної людини, яка знає, що таке Києво-Могилянська академія", - відзначив Стадний.

Також він побоюється, що згідно із статусом вищого навчального закладу може скоротитися і його фінансування.

У зв'язку з цим студентська колегія НаУКМА збирається підтримати акцію протесту "проти подальшої комерціалізації вищої освіти і тотальної корупції в системі", заплановану на 31 січня.

Крім того, вихованці Києво-Могилянської академії збираються вимагати від чиновників припинити тиск на університет та затвердити його Статут, в якому прописані докторська школа і PhD-програми (докторські програми західного зразка), вільне відвідування лекцій, право вузу самостійно складати штатний розклад і багато іншого. Також в академії виступають за повернення вузам автономії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.