Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У кращих традиціях ВЧК-ОГПУ-НКВД. Зізнання в міліції вибивають голодом

Пістолетне право 5012 переглядів

Опубліковано - 24.01.2011 13:10 | Всі новини | Версія для друку

У кращих традиціях ВЧК-ОГПУ-НКВД. Зізнання в міліції вибивають голодом
У кращих традиціях ВЧК-ОГПУ-НКВД. Зізнання в міліції вибивають голодом
Правоохоронні органи використовують психологічний тиск і тортури, щоб домогтися від затриманих “тризубівців” потрібних свідчень.

Про це повідомив адвокат голови Тернопільського "Тризубу" Василя Лабайчук Віктор Ніказаков. 20 січня його допустили до підопічного

"Його утримують не в ізоляторі, а в камері Залізничного райвідділу міліції. Такі камери передбачені для затриманих за різні бешкети - тут людей тримають до 72 годин. Тут немає білизни, не можна користуватися предметами особистої гігієни - навіть зубної щітки не можна мати. Згідно із законодавством мені повинні були забезпечити з підзахисним конфіденційне побачення - але відмовили, тому що "немає умов". Ми говорили в присутності двох міліціонерів. На Василя наділи наручники - це вже завдає людині дискомфорту і страждань", - розповів Ніказаков.

«Я вважаю, що підозрювані утримуються в таких умовах спеціально. Таким чином на них чинять тиск і хочуть домогтися потрібних свідчень - визнання в причетності до вибуху", - заявив адвокат.

За словами Ніказакова, його підопічного годують раз на два дні. У кращому разі раз на день.

"Оскільки райвідділ не розрахований для довгострокове перебування затриманих, то й витрати на їх харчування обмежені. Раціон там простий - приносять або миску пісної локшини, або миску рідкого супу. Василь, який бачився під час слідчих дій з іншими "тризубівцями", казав, що в них ситуація така ж. Хлопці виснажені, дехто ледь тримається на ногах", - поскаржився адвокат.

Правозахисник надіслав звернення до генпрокурора України Віктора Пшонки та Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової з вимогою припинити протизаконні дії проти підзахисного.

Нагадаємо, 28 грудня невідомі зловмисники пошкодили бюст Сталіна в Запоріжжі, відрізавши йому голову. Організація «Тризуб» заявила, що це її прихильники обезголовили пам´ятник.

31 грудня в Запоріжжі невідомі підірвали пам´ятник Сталіну.

10 січня всеукраїнська організація «Тризуб» заявила про масові арешти своїх членів за підозрою в руйнуванні 31 грудня 2010 пам´ятника Сталіну в Запоріжжі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.