Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибух в аеропорту “Домодєдово” - один з найбільших терактів на транспорті (відео)

Надзвичайна подія 9100 переглядів

Опубліковано - 25.01.2011 01:22 | Всі новини | Версія для друку

Вибух в аеропорту “Домодєдово” - один з найбільших терактів на транспорті (відео)
Вибух в аеропорту “Домодєдово” - один з найбільших терактів на транспорті (відео)
У зоні видачі багажу в терміналі прильоту міжнародних рейсів у московському аеропорту “Домодєдово” о 15 годині 32 хвилині за київським часом пролунав вибух. За останніми даними, на місці загинуло 35 осіб, поранено - 180.

За попередніми даними, потужність вибухового пристрою сягала семи кілограмів у тротиловому еквіваленті. Що вже дозволяє ЗМІ говорити про один з найбільших терактів на транспорті в світі, повідомляє NEWSru.ua.

Силовики вже висунули основну версію: вибуховий пристрій в аеропорту "Домодєдово" міг привести в дію терорист-смертник, повідомляє слідче управління СК РФ на транспорті.

Спершу джерела в медичних колах повідомляли щонайменше про десять загиблих і двадцять поранених. Але потім ця кількість стала зростати. За даними, які наводить РІА "Новості" з посиланням на Міністерство охорони здоров'я, загиблих і постраждалих набагато більше, - 35 і 180 відповідно.

Пізніше в прес-службі Федеральної митної служби (ФМС) Росії уточнили, що вибух стався в загальній зоні, біля кафе "Азія" поруч із залом міжнародних прильотів. За попередніми даними, ніхто з представників митних органів не постраждав.



За даними прес-секретаря аеропорту, кількість жертв теракту зросла до 35 осіб. За 30 хвилин до трагедії в аеропорту приземлився рейс номер UN208 з Одеси.

Слідчі вже кваліфікували вибух як теракт. Телеканал "Росія 1" повідомив, що троє чоловіків оголошено в розшук за підозрою в причетності до теракту в "Домодєдово".

"На місце події виїхала слідчо-оперативна група Московського міжрегіонального Головного слідчого управління на транспорті Слідчого комітету Російської Федерації. Для надання практичної допомоги в аеропорт направлено групу досвідчених криміналістів центрального апарату Слідчого комітету Російської Федерації", - йдеться в повідомленні СК.

У всіх аеропортах Росії посилено заходи безпеки у зв'язку з вибухом, що пролунав в понеділок в столичному аеропорту "Домодєдово". Міліція також перевіряє станції метрополітену в Москві та інші місця скупчення людей для запобігання терактам.

Зазначимо, що в московському метро в березні сталися два вибухи - на станції "Луб'янка" і на станції "Парк Культури". За даними МНС, вибухи забрали життя життя десятків осіб, ще близько 100 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Теракт скоєно терористками-смертницями.

Зазначимо також, що в "Домодєдово" перед Новим роком через негоду відключилася електрика, і кілька днів аеропорт майже не працював.

А минулого місяця в аеропорту сталася ще одна НП. При здійсненні аварійної посадки авіалайнера в російському аеропорту "Домодєдово" загинули дві людини, ще понад 80 було поранено. Під час посадки Ту-154 в "Домодєдово" у лайнера підломилося переднє шасі, в результаті чого фюзеляж за кабіною пілота розколовся.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.